Der er behersket kaos i det tidligere skolekøkken på Nordgårdskolen / Foreningenres Hus. TV-kameraer er klar til start, lamperne er rigget til, og et sjovt skov-bagtæppe er sat op til at illudere … ja, alt andet end Gellerup?
Nå, men Victoria Vuong har brugt et par timer på at gøre sine to retter klar til at blive kokkereret, mens TV-kameraerne snurrer. Hun er i IndvandrerTV, der efter sommerferien viser den første udsendelse i en række med etnisk mad.
Vi starter altså med vietnamesiske pandekager og indbagte rejer.
"Jeg mangler en stor ske," udbryder Victoria lige inden optagelsen, men den er ikke lige til at skaffe, så TV-vært Rui Monteiro foreslår, at Victoria i stedet hælder direkte fra gryden. "Okay," siger hun. Hun virker ikke nervøs, men snarere stolt over at skulle vise, hvordan et par klassiske vietnamesiske retter bliver til.
Så kan optagelserne starte, og Victoria starter med de indbagte rejer som forret, og Rui hjælper til og spørger Victoria om råvarer og det vietnamesiske madhåndværk imens. Der er også tid til en snak om spisepinde. 
Det hele lykkes, og der dufter af rigtig spændende vietnamesisk mad i tv-studiet.
Rui Monteiro fra IndvandrerTV oplyser, at tv-stationen vil vise etnisk mad en gang om måneden. Det vil ofte ske i samabejde med de foreninger, der benytter Foreningernes Hus.
Udsendelserne kan ses på Kanal Østjylland. Man kan også se udsendelsen her på Vimeo.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.