Når en boligforening river boliger ned og derfor beder beboerne flytte til en anden lejlighed, så vil det ramme nogle ganske få beboere hårdt på pengepungen. nemlig enker og enkemænd, der nu risikerer at skulle betale op mod 1000 kr. ekstra om måneden.
Boligforeningen Århus Omegn vil nu gøre alt for at hindre, at de rammes økonomisk, idet sagen bliver taget op i Folketinget.
"De skal ikke frygte noget," tør direktør Leif Jensen godt love. Han regner med at have en løsning, før beboerne skal flytte.
Tre beboere i Rosenhøj sidder i klemmen, som kommer af, at deres boliger rives ned som følge af helhedsplanen. De tre udnytter den såkaldte arealdisposition, hvor man får boligtilskud, som om der bor to personer i lejligheden, idet deres ægtefælle er død, mens de har haft lejligheden. Ordningen sikrer, at man ikke rammes økonomisk, når man bliver alene i lejligheden.
Men man kan ikke tage denne ordning med sig, sådan som det ser ud i dag – den gælder kun den lejlighed, man bor i.
Boligforeningen var overrasket, da den hørte om problemet i forbindelse med møderne om helhedsplanen. Den lovede at holde beboerne skadesløse uanset hvad.
Men en jurist i Socialministeriet kunne før sommerferien oplyse, at det vil stride mod loven om almene boliger: boligforeningen må IKKE betale noget. Retten til arealdisposition bortfalder ved enhver flytning. Punktum.
Betyder meget for den enkelte
Dette forskrækker dog ikke Leif Jensen, som siger til vibysyd.dk:
"For den enkelte beboer betyder det rigtig meget, for samfundet betyder det næsten ingenting. Derfor skal det laves sådan, at når en boligforening beder lejere i denne situation flytte som følge af nedrivning, så kan de beholde det dobbelte boligtilskud. Vi vil ikke lade en ældre enke stå alene med det her problem!"
Leif Jensen oplyser, at en politiker fra Dansk Folkeparti har lovet at tage sagen op i Folketinget.
"Efter sommerferien vil vi høre, om der sker noget med sagen, for ellers vil vi benytte os af udfordringsretten, hvor man over for Socialministeriet kan påpege uhensigtsmæssiger i lovgivningen," oplyser Leif Jensen.
Læs også artiklen i Boligen, hvor Rosenhøj-beboeren Kathrine Midtgaard Kristensens sag beskrives.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.