Fire somaliske lektiecafeer – heraf en i Foreningernes Hus i Gellerup – har klaret sig så godt, at de har løftet intregrationen væsentligt. Det er konklusionen i en rapport fra Aarhus. Integrationsministeriet er enig:
"Lektiecaféerne er en rigtig stor succes med engagement af forældrene i deres børns skolegang,” siger Inaam Illahi Sahibzada, konsulent i Integrationsministeriets indsats ”Brug for alle unge”. Han mener, at de somaliske forældre med dette har fået et integrations-løft.
 
”Ja, det har de helt sikkert. De er stolte af deres børn, og de er vokset med dette. Forældrene føler, at de er med til at gavne deres børns integration, og de føler sig som aktive medborgere,” siger han og oplyser, at samme model nu er efterspurgt og vil blive forsøgt kopieret mange andre steder i landet.
234 somaliske børn har deltaget i lektiecafeerne. Over halvdelen af dem er drenge, som ellers er vanskelige at få med.
Stor indsats af frivillige
Formand for AarhuSomali, Abdirahman Shafici, siger:
”Lektiecaféerne har betydet rigtigt meget for somalierne i Aarhus. Men der er også gjort en stor indsats af frivillige, storebrødre og forældre."
Aarhus Kommune har støttet hver lektiecafé med 12.500 kr. Nu overvejes det, om kommunen fortsat vil støtte økonomisk, oplyser Karsten Baltzersen, konsulent i Pædagogik og Integration hos Børn og Unge.
 
”Det har været en flot start for lektiecaféerne, og en sidegevinst kan være, at familierne får en tro på, at de har en plads i det danske samfund. Det er for tidligt at sige, hvor stor den effekt er, men der er nået meget på et år,” siger Karsten Baltzersen.
AarhuSomali – hvor der er link til rapport om lektiecafeerne

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.