Hvis byrådet ender med at lukke Gellerupscenen og forringe de øvrige kulturtilbud i Gellerup, så er det løftebrud. Det mener Enhedslistens Solveig Munk, som også sidder i Gellerupscenens bestyrelse:
"Denne nedprioritering af Gellerup synes særligt grotesk, Helhedsplanen taget i betragtning.  Det er Helhedsplanens erklærede mål, at Gellerup/Toveshøj skal ”omdannes til en attraktiv ”multifunktionel” bydel med erhverv, uddannelsesinstitutioner, arbejdspladser osv., der åbner sig mod resten af Århus."
Der er givet beboerne mange løfter i den anledning, hvis blot de stemte ja til Helhedsplanen.  Jamen hvordan kan man da tro på de løfter, og den målsætning, når alt, hvad der er her, foreslås nedlagt, spørger Solveig Munk.
Gellerupscenen er med til at åbne Gellerup mod Århus, og scenen åbner sig selv mod Gellerup og er særligt åben for multikulturelle aktiviteter og for kunstnere med anden etnisk baggrund end dansk, pointerer hun.
Gellerup er den bydel i Danmark med flest fattige borgere og dermed afledte sociale problemer. 24,7 procent er fattige i henhold til en opgørelse fra Arbejdsmarkedets Erhvervsråd, og antallet er kraftigt stigende.
At de relativt største besparelser netop rammer dette område, er helt uforståeligt for Solveig Munk:
"Husmanden i Tousgårdsladen og bibliotekarerne på Gellerup bibliotek varetager  derfor ikke blot kulturelle opgaver, men også meget værdifulde sociale opgaver.  Man lukker således tillige ned for den sociale indsats i det udsatte boligområde ved at beskære kulturinstitutioner.
Hendes eget parti, Enhedslisten, foreslår i stedet at øge kommunens indtægter.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.