Måske har I lagt mærke til det – måske ikke, men i løbet af i år er der indrettet en børnehave under vingerne af Søndervangskolen. Midt på dagen er børnene der ikke, idet det er naturhave-børn, der tilbringer dagen i Mariendal syd for Aarhus sammen med etnisk danske børn.

Navnet er Naturbørnehaven, en afdeling af dagtilbud Langenæsstien. Naturbørnehaven var tidligere i Gellerup. Men der er lige nu en nedgang i børnetallet der, så Naturbørnehaven prøver lykken i Viby Syd. Der er plads til 16 børn med anden etnisk baggrund end dansk i børnehaven.Der er ikke fyldt op endnu.
Stedfortræder Dorte Munk Plum fortæller, at Naturbørnehaven har indrettet sig i indskolingsafdelingen, hvor børnene hver dag skal afleveres og hentes.
Naturbørnehaven er en del af Projekt Mariendal, som hører under LANGENÆSSTIEN, dagtilbud, område Horsensvej.
”Hver dag kører vi fra Naturbørnehaven på Søndervangskolen til Mariendal ved Ajstrup Strand, hvor vi mødes med 25 etnisk danske børn fra Langenæsstien,” fortæller stedfortræderen.

I naturen året rundt
”På Mariendal har vi en stor naturbørnehave, hvor børnene er opdelt i tre faste grupper. Naturbørnehaven ligger i et naturskønt område med adgang til skov, krat, strand og marker. Vores hverdag er præget af, at naturen er rammen om fleste aktiviteter.  Vi bruger naturen året rundt og følger årets gang."

Nogle fredage er børnene "hjemme" på basen. Det er om vinteren, hvor de tre grupper skiftes til at være i Naturbørnehaven på Søndervangskolen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.