Gellerup Kirke og de muslimske trossamfund har gennem årene opbygget en tæt dialog – tirsdag aften ville kirken således gerne vise muslimerne, hvordan en dansk gudstjeneste foregår.

”Vi synger nogle salmer, og der bliver bedt nogle bønner, og I skal vide på forhånd, at vi ikke forventer, at I gør noget, der går imod jeres grænser. Vi forventer, at I er vores gæster,” siger Niels Hviid, da han byder velkommen i kælderetagen. 100 er tilmeldt – men der er vist lidt færre. Rundt regnet halvdelen er muslimer.

Come, All Ye Faithful
Kirkeklokkerne ringer på en tirsdag aften – det virker meget specielt. Man ved, hvad der skal ske – og det virker som om, kirken siger ”nu ringer vi freden ind – fred mellem de mange forskellige nationaliteter i området.”

Man går ind i kirkerummet fra kælderen, og man går bag om kirkeorglet.  Organist Martin Hornstrup har allerede slået nodehæftet op på den første salme, der skal spilles – Come, All Ye Faithful.

Sognepræsterne Karen Huus og Niels Hviid tager deres præstekjoler på, Karen Huus leder efter en trådløs mikrofon, mens Martin Hornstrup spiller den første salme. Begge præster virker afslappede og veloplagte. Menigheden synger salmen ”Glade jul, dejlige jul”, og de muslimske gæster og denne signatur lytter på de mange stemmer.

Karen Huus læser fra 1. Mosebog. Jakob er flygtet fra sin bror Esau, og Gud viser sig for ham. Han lover, at Jakob vil blive stamfader til et afkom, der vil få Jorden til at fryde sig.  Jakobs efterkommer Jesus fødes i Betlehem, og Niels Hviid læser op fra "juleevangeliet" – frelseren er blevet født, og ifølge Lukas 2,14 siger englene ”ære til Gud i det højeste, og på jorden fred blandt alle mennesker, der har Guds velvilje.”

Præsterne beder om, at myndighederne vil blive vejledt af Gud – og at man kan mødes med alle og bygge et samfund i fællesskab. Takker Gud for, at han ser forskellene imellem mennesker. Siger, at Gud kender menneskers drømme, og beder om, at han vil hjælpe mennesker til at realisere hans drømme.

Der er orgelmusik, mens folk tænder små lys. En muslimsk kvinde i kørestol kører hen for at se. ”Tak for, at I vil være vidner til vores tro – vidner til, at vi har en tro. Det er meget vigtigt, at vi kan have en tro og respektere hinandens tro,” siger Niels Hviid, inden forsamlingen igen går ned i kælderetagen for at nyde tag-selv-menuen af blandt andet fisk, kylling, laks og diverse salater.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.