To store international lejre er netop nu ved at rejse sig i Tyrkiet og Jordan, begge tæt på den syriske grænse.
Blandt de flere tusinde deltagere er der mindst tre danskere, to piger fra København samt Hanifa Awneh fra Gellerup. Hun rejser onsdag for at slutte sig til den store gruppe, der mødte hinanden på Facebook og længe har planlagt at mobilisere støtte til den syriske befolkning i kampen mod styret. Hun er selv af syrisk oprindelse.
Nu er tilladelserne fra både Tyrkiet og Jordan i hus, så der oprettes lejr begge sgteder. Hanifa Awneh pakker tøj, kamera og pas for at deltage i lejren i Tyrkiet.
Forsøger at komme ind
"Det er meningen, at vi skal forsøge at få tilladelse til at komme ind i Syrien via grænseovergange, men det er nok ikke særligt realistisk, at vi får lov. Det kan også være farligt, idet grænsevagter tidligere har skudt en person, som kom tæt på grænsen."
Hanifa Awneh siger, at lejrene derfor overvejende  til formål at yde moralsk støtte til det syriske oprør og få de internationale medier til at dække lejren. Flere syriske kulturpersonligheder deltager i denne aktion, det gælder både eksil-syrere og nogle, der stadig befinder sig i Syrien.
Hanifa forventer at blive i lejren mindst en uge og har i øvrigt lovet at rapportere hjem til gellerup.nu om, hvad der sker.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.