Viby Gymnasium indvier i dag onsdag regionens nye talent-akademi. Det er her, hvor talentfulde elever fra 32 gymnasier fra hele regionen skal mødes mindst fem gange om året til særlig talent-udvikling.
Navnet er "Akademiet for Talentfulde unge", og den indvies fra kl. 15.30 Besøgende får også chancen for at se skolens nye science-område og den nye hal.
Hver af de 32 skoler har lovet at sende deres talenter til akademiet. Flere og flere vil komme til, så man venter, at der i 2014 er 200 talenter samlet. Disse skal deltage i mindst en sommerskole, og der er obligatorisk undervisning fem gange på et år. Eleverne skal således fortsat høre til på deres egne skoler, men har akademiet som et tilvalg.
Hvem er talenter?
Det er ikke fagnørder, talentakademiet går efter – altså elever, som får 12 i et fag og 4 i resten. Undervisningsleder Lene Dilling – en af hovedkræfterne bag akademiet – understreger, at der er tale om dygtige elever, men de skal være godt med i alle fag.
Det er heller ikke boglige fag altsammen. Det understreges af, at det første seminar, som holdes allerede i dag, holdes af elitechef i Dansk Volleyball Forbund, Mikael Trolle.
Nogle af seminarerne holdes på Aarhus Universitet, men gymnasiet er hjemstedet.
Læs mere om akademiet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.