Denne artikel er fra Beboerbladet Gellerup.nu, som omdeles til beboerne i Gellerupparken og Toveshøj sidst på ugen. 
To somaliske lektieklubber i Gellerup prøver nu med nye metoder at gøre børnene så dygtige, at de kan flyve ind i ungdomsuddannelser og få arbejde.

Dharoor Forening og Godob Forening har holdt møde og arbejder sammen om at forbedre deres børns skolegang – det er noget af det bedste, der kan gøres for at skabe bedre integration, siger talsmændene Ahmed Mohamed Yusuf og Mohamed Jama Soyan til gellerup.nu.

Nyt er det for eksempel, at lektiehjælpen i Foreningernes Hus vil præmiere de bedste elever i hvert af fagene dansk, matematik og somalisk. I de to første fag er det karakterne i de store klasser, der afgør præmietagerne, men de voksne er stadig ved at afklare, hvordan det skal foregå. Men formålet er at motivere alle børnene til at få bedre karakterer.

”Det er vigtigt, at der er tæt kontakt mellem forældre, lektiehjælp og skolerne,” siger Ahmed Yusuf.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.