Hvis folk har undret sig over, hvorfor Gellerup bibliotek, havde lukket nogle dage i sidste uge er forklaringen simpel. De var ved at sætte chip på alle bøgerne, for at man i fremtiden kan give en endnu bedre service til lånerne.

Nogle dage i sidste uge havde biblioteket lukket for udlån og aflevering af bøger, mens de andre funktioner såsom Jobhjørnet, borgerservice, Sundhedshuset, folkeinformation og lektiecafé stadigt havde åbent.

Men de, der kom for at bruge bibliotekets faciliteter, blev venligt, men bestemt, afvist ved døren og sendt til Aaby bibliotek. Lone Hedelund, som er bibliotekar på Gellerup bibliotek, fortæller at der ikke var nogle sure miner hos de der blev afvist, men at de ønskede dem god arbejdslyst og gik igen. Men det kunne godt være forvirrende for nogle, at der var nogle ting i huset, der var åbne og andre ikke.

Lone Hedegaard fortæller, at de har sat chip i bøgerne på biblioteket for at gøre klar til et nyt system som skulle være klar over hele Århus den 1. Maj

”Det bliver meget nemmere for lånerne, for de kan bare skanne en hel bunke bøger på en gang, og på den måde er det nemmere og mere effektivt at låne bøger,” siger Lone Hedelund.

De er næsten færdig
Hun fortæller at i sidste uge nåede de at sætte chip i næsten alle materialerne – der mangler kun ca. 1300 cd’er og dvd’er og julematerialerne, som er 200- 300 eksemplarer.

Hun oplyser at den samlede af materialer på Gellerup Bibliotek er 26.179 og at de nåede 21.274 i sidste uge. Men da portalens udsendte var forbi tirsdag var der stadig gang i chipningen, så det samlede antal af chippet materiale er større end den sidste optælling.

Bøger billigt til salg
Personalet har gjort det lidt nemmere for sig selv ved i efteråret at kassere de bøger, som ikke har været udlånt i over ttre år. Det betyder også, at der lige nu er mange bøger til salg på biblioteket. En bog til 5 kroner og en hel pose til 25. Der er mange gode titler og på mange forskellige sprog.

I de næste par måneder skal de andre biblioteker i Århus gennem det samme og de holder lukket på tur. Men når der er overstået kan man glæde sig til bedre og mere effektiv service over hele byen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.