”Ghettoen” er bedre end sit rygte, og beboerne i disse såkaldte ghettoer lever fredeligt sammen. Sådan lyder det ifølge Kristeligt Dagblad efter en snak med beboerformænd i forskellige boligområder som Gellerup, Vollsmose og Tingbjerg.
”Der er højere kriminalitet og sociale problemer. Men for hovedparten af beboerne er Gellerup et godt sted at bo med mange klubber og aktiviteter og et stort sammenhold mellem danskere og nydanskere. Den største udfordring er den måde, pressen og befolkningen omtaler Gellerup på. Vi kan ikke genkende den beskrivelse,” udtaler formand for afdelingsbestyrelsen i Gellerupparken, Helle Hansen, til Kristeligt Dagblad.
Lige netop medierne spiller en stor rolle. Til dette siger Helle Hansen til gellerup.nu, ”Jeg synes egentlig, vi er på rette vej, der kommer også positive historier herfra, men folk husker bare bedst de negative. Medierne er nødt til at dække Gellerup på lige fod med andre steder, så de ikke kun skriver om en brand i en opgang i Gellerup, og så ikke skriver det, hvis det eksempelvis var sket i en opgang i Åbyhøj.” Helle Hansen fortsætter og siger, at det er en lang proces, og der er nødt til at komme andre vinkler på dækningen, så det ikke kun er problemer, der kommer ud gennem medierne.
Undersøgelse bekræfter tendens
Beboerformændene i områderne Tingbjerg og Vollsmose er helt på linje med Helle Hansen i forhold til den fredelig sameksistens, der hersker i boligområderne. Det bekræftes også af en endnu ikke offentliggjort undersøgelse fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI).
Seniorforsker Tina Gudrun Jensen fra SFI udtaler til Kristeligt Dagblad,” Efter 11. september 2001 har der været fokuseret meget på, at kulturforskelle mellem etniske minoriteter og danskere kan skabe konflikter. I hverdagen tænker de danske beboere ikke på, om naboen er muslim. En nabo er en nabo, og man forsøger at få det bedste ud af det."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.