Temaet for Aarhus festuge 2012 er stort. Og initiativtagerne til at få festugen til Gellerup tænker også stort, og arrangementet vil helt sikkert få stor betydning for Gellerup. Desværre kræver alt dette også et temmelig stort beløb.
Tirsdag d. 28. februar havde initiativtagerne fra Gellerup Højskole og Globus1 inviteret til møde i netop Globus1. Oplægget til mødet var, at der skulle udveksles ideer til et arrangement, som skal finde sted i Gellerup under Aarhus Festuge 2012. Det var både foreninger og enkeltpersoner, som var inviteret til at komme med ideer til, hvordan Gellerups kultur skal fremvises.
Formålet med arrangementet er, at vise resten af Aarhus, hvad Gellerup kan. ”Lad os stoppe op midt i planer om nedrivning osv. og vise, hvad vi også kan herude,” opmuntrede aktivitetskoordinator Marie Overgaard Nielsen indledningsvist mødet.
På mødet var der mødt 8-10 personer op. Marie Overgaard Nielsen og forstander for Gellerups Højskole Allan Agerbo fortalte om, hvordan de forestiller sig arrangementet skal se ud. Der skal udformes en rute i Gellerup, og langs denne rute skal der være en parade, hvor publikum føres gennem blokkene. Undervejs skal der være forskellige stop, hvor der skal være underholdning i forskellige variationer. 
Penge skal der til
Udover lokale foreninger og enkeltpersoners bidrag, er det også meningen at klubber, som f.eks. parkour-klubben, skal være en del af arrangementet. Der er også planer om, at en teaterklub fra Sardinien skal komme og opføre teater på facaderne.  Alt dette kræver finansiering, og det tal der arbejdes med, er omkring 530.000 kr. Hvis det lykkes, vil der være tre dages underholdning i festugen, men hvis pengene ikke findes, må det skæres ned til færre dage. 
En stor udfordring for initiativtagerne, udover finansiering, er at få de lokale involveret. Det er vigtigt, at det ikke kun bliver udefrakommende, men det også er de lokale selv, som bliver aktører i projektet.
Der skal afholdes endnu et møde i den nærmeste fremtid, hvor der skal noget mere konkret på bordet. Indtil da skal budskabet om arrangementet spredes, så man kan få engageret så mange som mulig. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.