Mangfoldighed giver samlet bedre resultater. Sådan lyder det fra HotSpotcentret, som er den mest mangfoldige arbejdsplads i Aarhus kommune. Omkring halvdelen af HotSpots medarbejdere har etnisk minoritetsbaggrund.
Mangfoldigheden ses som en styrke i arbejdet i de udsatte bydele i Aarhus, og de mange medarbejder med forskellige baggrunde giver også mange erfaringer at trække på. Det er også vigtigt for de etniske minoriteter i Aarhus, at de kan se, at kommunen bruger dem som arbejdskraft. Dette giver respekt og en følelse af, at høre til i samfundet.
Et flot signal at sende
Der bliver samlet talt 12 sprog hos HotSpots medarbejdere, og disse 12 sprog er dansk, engelsk, tysk, fransk, tyrkisk, arabisk, kurdisk, somalisk, græsk samt de afrikanske sprog swahili, lingala og tshiluba.
”Det er en rigdom, at vi er så mange forskellige nationaliteter,” siger Medine Karaman til HotSpots hjemmeside. Hun er informationsmedarbejder ved Folkeinformation i Gellerup, hvor der er ansatte med oprindelse fra Tyrkiet, Somalia, Tunesien, Palæstina, Iraks kurdiske del, D.D.R. Congo og Danmark.
Medine Karaman siger også til hjemmesiden, at det giver et stort plus i arbejdet, at man kan trække på hinandens mangfoldige viden. ”Det sender et flot signal til alle andre, at vi arbejder sammen som et team med så mange forskellige baggrunde. Det er jeg virkelig stolt af.”
Du kan læse mere på Hotspots hjemmeside.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.