Pga. besparelser i Århus kommune skal Gellerup Bibliotek have en ugentlig lukkedag.  Borgere er velkomne til at komme og diskutere, hvornår den skal ligge.
I spareforliget for Århus kommune i 2012 går det ud over Gellerup. Gellerupscenen skal lukke, og nu står Gellerup bibliotek også for tur.
Britta Bitsch, som er leder af lokalbibliotekerne, fortæller, at alle bibliotekerne i kommunen skal spare og at alle således skal holde lukket kl. 18. End ikke hovedbiblioteket slipper for sparekniven, og får sine åbningstider reduceret.
Britta Bitsch forklarer, at man ønsker at give borgerne bedre adgang til biblioteker ved, at man selv kan låse sig ind og låne sine bøger, men det har man besluttet ikke at gøre i Gellerup og Hasle, fordi man ikke tror, at folk kan føle sig trygge på biblioteket udenfor reel åbningstid.
Vil i dialog med de lokale
Biblioteket inviterer borgerne i lokalområdet til borgermøde den 22. marts kl. 17- 18 på Gellerup bibliotek.
Grunden er, at man fra kommunal side ønsker en dialog med borgerne og de forskellige samarbejdspartnere, som hører til i Community Center Gellerup, som biblioteket er en del af. Der skal diskuteres hvordan de forskellige funktioner i Community Center Gellerup, som f.eks. huser Jobhjørnet, Folkeinformation og Sundhedshus, som stadig skal være åbne selvom biblioteket har lukket.
På mødet kan man diskutere, hvilken dag der skal holdes lukket. At der skal lukkes, er ikke til diskussion, for det er besluttet af kommunen. Når man har fundet en dag, man kan blive enige om, bliver det indført fra den 1. maj.
”Vi ved godt, at disse lukninger kommer til at ramme en masse mennesker, men det er netop derfor vi at få en dialog og finde den bedst mulige løsning for alle parter,” siger Britta Bitsch.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.