Søndag formiddag stimlede godt hundrede drenge og piger sammen foran Tovshøjskolen. Her fik de udleveret handsker, poser og snappere og blev inddelt i 11 grupper, og så var de klar til at gå til kamp mod skrald og affald i Gellerup og Toveshøj.
Efter en kort velkomst og orientering om dagens aktivitet spredte de unge affaldsindsamlere sig med højt humør og smil på læben rundt i begge afdelinger. Undervejs blev alt bortkastet papir og skrald på skrænter og i buskadser samlet op og puttet poser, som hurtigt blev fyldte, men kun for straks at blive erstattet af nye poser.
Ansvar for vores område
Det er Gellerups nye forening Rent Ansvar, der har taget initiativ til affaldsindsamlingen, som er med til at gøre de to afdelinger rene og pæne inden Grundlovsdagen.
Abdallah Ismail, der er formand for den nye forening, fortæller, at foreningen arbejder for, at det skal blive mere rent og pænt i Gellerup og Toveshøj.
Abdallah har i de seneste tre år været ansat i Meyerpatruljen, og i sin fritid er han desuden imam i foreningen Lighed og Broderskab. Han og de andre frivillige i den nye forening ønsker med søndagens affaldsindsamling at starte en tradition for den slags aktiviteter, hvor børn, unge og voksne sammen er med til at tage ansvar for det område, vi alle bor i.
Kvartalsindsamlinger
”Vi regner med, at vi vil arrangere en ny affaldsindsamling om tre måneder, og vi håber at få endnu flere til at deltage i næste gang. Og så vil vi gerne være med til at skabe mere bevidsthed hos beboerne om, at de selv skal tage ansvar for være med til at holde vores område rent og pænt,” siger formanden, der er meget tilfreds med fremmødet ved den første indsamling.
Efter to timers koncentreret indsats med at samle papir, plastik, pap, dåser, skrald og andet skidt og møj, sluttede alle de aktive indsamlere affaldsdagen af med at spise shawarma i Bazar Vest.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.