Det er en tidlig junimorgen på Ringvejen. Du bevæger dig stille og roligt ned ad vejen i dine egne tanker, og pludselig kan du fornemme et ryk i græsset. Du vender dig, og en rotte bevæger sig med et rotteskrig spædt som en nyfødt kattekilling og skræmmende som en tigers brølen. Du bevæger dig med et ryk væk fra rotten, som forsvinder ind i græsset.

Havde du gået inde i græsset, ville den måske have gået til angreb – og det havde ikke været til at spøge med. Rotterne er altædende og bærer på alle smitstoffer, der gør mennesker syge. De springer op til 75 centimeter højt og vil gå til angreb, hvis de føler sig truet.

Pizza til rotten
Sidste år opstod der et massivt problem med rotter i Gellerup. En væsentlig del af problemet var, at folk har smidt madvarer – eksempelvis pizzaer – fra sig på stisystemerne.  Det sker i skødesløshed, men det er samtidig en direkte invitation til de ubudne gæster.

Gellerup.nu vil af med de rotter!  Vi vil simpelthen ikke acceptere, at et af de mest farlige dyr kan være så talrige i landets mest børnerige område. Det er endnu svært at sige, hvor mange der kommer i år, men én ting er sikker: De skal have kamp til stregen. 50 unger pr. rotte og så ungernes formering og ungernes ungers formering = Et skræmmende regnestykke.

Læsernes historier

Derfor beder vi læserne om at sende billeder og oplevelser med rotter og manglende sortering af affald til os, så vi konstant er i hælene på rotterne – og på de, der skal bekæmpe rotterne. 
Vi sender oplysningerne videre til de ansvarlige for bekæmpelsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.