Nogle beboere i Gellerup har et ret afslappet forhold til færdselslovene, og politiet har flere gange sagt, at det er et under, at der ikke er sket noget helt alvorligt i trafikken. Men det skete faktisk for ikke længe siden, da to unge kørte frontalt sammen på hver sin stjålne scooter, og den ene kom på intensiv-afdeling.
Det fortalte lederen af lokalpolitiet i Gellerup, Jens Espensen, forleden på Samvirkets kvartalsmøde, og han nævnte ulykken for at understrege, hvor alvorlig situationen er med masser af ulovlig og farlig kørsel:
”Knallerterne kører som tosset – dog mindre end sidste år,” tilføjede han. Hans anledning til snakken var at fortælle om to veludførte razziaer i foråret – en med patruljevogne med videoer, og en med cyklende politi. Masser af syndere blev snuppet – og Jens Espensen lovede, at der kommer flere utraditionelle razziaer.
Syv politivogne på en aften
Kollegerne i Randers hjalp en eftermiddag og aften, så syv videovogne kunne køre rundt og først dokumentere, dernæst standse bilister.
Der blev skrevet rapporter for blandt andet 11 fartkørsler, syv kørte uden kørekort, to kørte i frakendelsestiden, 10 kørte over for rødt lys, 12 talte i mobiltelefon, 16 andre ulovlige forhold – og dertil hash- og spirituskørsel.
”Nogle vil blive indkaldt til orienterende køreprøve, andre vil komme i fængsel,” lød det fra politikommissæren. Til gengæld ville han ikke kommentere en bekymring fra beboer Susanne Schmidt Sørensen om de mange nye veje, der skal anlægges i Gellerup – og mulig farlig kørsel på vejene. De er politisk bestemt – det vil politiet ikke kommentere.
Cykelpoliti fangede knallerter
Jens Espensen er glad for Århus’ nye cyklende betjente. Nyskabelsen gav lejlighed til en cyklende razzia i Gellerup, hvor man på bare en aften noterede 59 forskellige ting. Der var stjålne knallerter, otte knallerter blev konfiskeret – og det var bare nogle af tingene.
”Vi vil fortsætte disse indsatser,” lovede politikommissæren.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.