Skole i sommerferien lyder umiddelbart ikke tiltrækkende for børn og unge, men hvis man sætter fodbold foran, så er det en anden sag. Og igen i år kan Gellerups unge bruge en uge i ferien på driblinger, dødbolde og drilske finter.
Det er DBU (Dansk Boldspil Union), som arrangerer fodboldskoler overalt i landet i løbet af sommeren. Den normale pris for sådan en uge er 600-700 kr., men DBU har givet en dispensation i Gellerup og støttet skolen med penge, så det kun koster 100 kr. at deltage, da DBU vurderer, at beløbet er for stort for forældrene i området.
”Det startede som et forsøg sidste år, og DBU var så tilfreds med fodboldskolen i Gellerup, at de gerne vil gentage succesen. De vil også gerne gentage ordningen, fordi de synes, at der var så meget styr på tingene sidste år,” fortæller Mahmoud Dirawi, som koordinerer ungdomstræningen i ACFC, er bestyrelsesmedlem og dommer.
Det er også et stort skulderklap til Mahmoud Dirawi og de andre trænere og frivillige hos ACFC, som står for fodboldskolen. Det er fem trænere hos ACFC, som skal træne de unge i løbet af ugen, og så skal de frivillige være hjælpetrænere.
”Det skal være meget professionelt, vi følger nøjagtig det samme træningsprogram som de andre fodboldskoler,” siger Mahmoud Dirawi.
Børnene skal have en god oplevelse
Der er plads til i alt 80 børn på fodboldskolen, og der er ikke noget krav om, at man skal gå til fodbold i forvejen, alle er velkomne.
”Børn skal have lov til at nyde ferien, og så kan man også undgå dårlig stemning og problemer, når de har noget at give sig til i ferien. Det er vigtig at få børnene i gang og få dem integreret. Og ja, så er det også bare vigtigt, at børnene hygger sig og får en god oplevelse,” understreger Mahmoud Dirawi.
Fodboldskolen er fra d. 2. juli til d. 7. juli, og for børn i alderen 8-15 år. Der er gratis morgenmad for deltagerne hver morgen kl. 9, og tilmeldingsfristen er mandag d. 18. juni.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.