Leif Randeris, Indvandrerrådgivningen, har skrevet dette indlæg efter at have læst artiklen Sagsanlæg på vej: Somaliere diskrimineres:
Et sagsanlæg mod den danske stat kan desværre ikke vindes!

Ikke fordi Indvandrerrådgivningen skal forsvare den danske stats udlændingepolitik, det gør Indvandrerrådgivningen på ingen måde. Vi har igennem det sidste årti kritiseret udlændingelovene og indvandringspolitikken højlydt.

Det er noget sludder, at Danmark har helt lukket af for somaliske statsborgere alene. Det er noget sludder, at alle EU borgere har ret til at få besøg af deres udefrakommende familier. Alt er sat i system i EU og Danmark.
 
Det er noget sludder, at det kun er en enkelt befolkningsgruppe i Danmark, somalierne, der bliver udelukket for familiebesøg. Somalia ligger i det, man kalder asyllandegruppen sammen med Iran. Irak, Afghanistan m. fl. Det er kun den aller nærmeste familie, der modtager visa i denne gruppe. Eksempelvis hvis man kan bevise, man er lovlig gift med den, man inviterer til Danmark. Far og mor i hjemlandet vil normalt også modtage et visa. Så der en hel del borgere fra andre lande end Somalia, der i den samme situation. Det er en konsekvens af de sidste 10 års udlændingepolitik. Der er da en hel del andre EU-lande, der fører en lige så stram visapolitik.

Det er landene, der er medlem af EU og de der har associeret sig med EU, og som er med i Schengen samarbejdet. Disse lande har aftalt dette igennem en visumpraksis 

Men da Somlia gennem de sidste 10 til 20 års forskellige såkaldte regeringer har trykt og udstedt for mange pas og ikke kan gøre rede for passene, vil det internationale samfund ikke anerkende Somaliske pas generelt. I Danmark er man vel bange for terrorister, skal komme til stakkels Danmark.

Det er rigtigt nok, at Danmark fører en generel strengere visapraksis end de andre lande i EU og Schengen samarbejdet.

Det passer heller ikke, at man ikke kan foretage familiesammenføringer med en somalisk statsborger. Den i Somalia boende ægtefælle skal bare indlevere ansøgningen om familiesammenføringen til en dansk ambassade i et af naboladende. Ægteparret skal opfylde dansk udlændingelovgivning  – se vor www.Familiesammenfoering.info og EU-dommen.
Hvis ægteparret får godkendt ansøgningen, vil der blive udstedt et engangspas og et visa/opholdstilladelse ved den ambassade, ansøgningen er indleveret til. Herefter kan den familiesammenførte frit rejse ind i Danmark.

Jeg ved ikke hvordan, advokat Tage Gøttsche med møderet for Højesteret er kommet frem til sin konklusion om at anlægge retssag mod den danske stat, men måske er det fordi hans firma er nystartet i Gellerup.

Der skal ikke herske tvivl om, at Indvandrerrådgivningen vil støtte somaliske borgere i anker til ministeriet eller retssager, men det skal være på et realistisk grundlag. Uden et realistisk grundlag kan man desværre ikke i Danmark modtage fri proces (gratis hjælp af en advokat). En retssag er dyr, specielt hvis man taber sagen,så skal statens advokat også betales.

Men hvis advokat Tage Gøttsche med møderet for højesteret vil gøre sit arbejde gratis for de berørte familier og betale stempelmærker m.v., så ønskes han og familierne held og lykke.

Gellerup.nu har forelagt dette for advokat Tage Gøttsche, der svarer, at han ikke ønsker at kommentere det, men at han er ganske uenig i Randeris’ bemærkninger.
Redaktionens egen bemærkning: Tage Gøttsche er højesteretsadvokat med bred retslig erfaring på området. Leif Randeris er pædagoguddannet og arkitekt, og leder af den private Indvandrerrådgivningen. Så kan læserne selv afgøre, hvem de tror mest på.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.