Gellerup Bibliotek viser for øjeblikket en mindre udstilling: Ret til et liv uden vold, der i tekst og billeder fortæller om et projekt, der har til formål at styrke kvinders sundhed og rettigheder i Murra Kommune. Murra ligger i departementet Nueva Segovia i det nordlige Nicaragua, og hører til blandt landets fattigste kommuner.
Fattigdom har mange udtryk, og vold er kun et af dem. Vold i familien er et fænomen, der er meget udbredt i hele regionen, og den har rigtig gode betingelser i de små isolerede samfund på landet. Volden påvirker hele familien og hindrer mange kvinder i at tage aktivt del i samfundslivet. Projektet har igangsat en proces, som over tid skal bryde den onde spiral, som volden reproduceres i.
I projektet er der en række initiativer, som er rettet mod begge køn:

  • Oprettelse af selvhjælpsgrupper i en række landsbyer hvor man deler erfaringer med hinanden.
  • Støtte til det lokale jordmodercenter Casa Materna i Murra.
  • Realisering af en lang række workshops med forskellige temaer, der fra forskellige vinkler griber fat i volden.
  • Afholdelse af en række offentlige møder og events, der skal styrke sammenhold og opbygge civilsamfund i landsbyerne.
  • Udsendelse af radioudsendelser, hvor temaet vold behandles og diskuteres.

Projektet, der er støttet af Projektrådgivningen / Danida, startede i april 2011 og løber frem til april 2013. Det udføres i et samarbejde mellem Venskabsforeningen Amigos de El Doradito og partnerorganisationen Fundemuni, Ocotal, samt Casa Materna, Murra.
Udstilling kan ses på Gellerup Bibliotek indtil 1. August.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.