Sikkert er det, at mange hekse tog turen sydpå lørdag aften, således også i Viby Syd, hvor omkring et par hundrede mennesker deltog, på trods af ikke alt for optimistiske prognoser for aftenens vejr, da heksen under høje skrig og hyl blev sendt af sted til Bloksbjerg.

Sankt Hans Aften i Viby Syd blev en hyggelig aften. Vi har jo tradition for at mødes ved attentiden, når grillen er klar, så vi kan spise og hygge os sammen er par timer inden årets båltaler holder sin tale – i år var det byrådsmedlem Camilla Fabricius (S).

Camilla mødte op i god tid, så hun fik både lejlighed til at hjælpe børnene med at bage snobrød og få en snak med flere beboere. I sin tale sagde hun bl.a. henvendt til de mange børn: ” … at fejre Sankt Hans handler meget om at være sammen med sine venner, familien og naboerne. Det er vigtigt for jer børn, at I er gode kammerater og hjælper hinanden. Det er vigtigt, at det fællesskab I har her når ud over i dag, at I også danner bånd for varige venskaber …”

Nødvendigt med spejdervand
Så var det blevet tid til at tænde bålet og synge Midsommervisen – med hjælp af Henrik West. Her blev det snart klart, at vejrguderne ikke havde gjort det lettere, men med hjælp af et par flasker ”spejdervand” og en kraftig gasbrænder i Franz’ kyndige hænder, så lykkedes det, og snart måtte heksen give efter for overmagten og under hyl og ballade starte kosten, for at begive sig sydover med sin last af ondskab og dårlige vibrationer.

Gennem hele aftenen var der aktiviteter for børnene, der var sækkeløb, ansigtsmaling, flødebollemaskine mm. Og så var der selvfølgelig juice og snobrød til alle børnene. Det var en lille flok unge fra UTUS, der stod for løjerne.

Ved 22-tiden var bålet næsten brændt ned, og samtidig gik der hul på de mørke skyer der kom trækkende, så endelig fik meteorologerne ret i deres spådomme – men pyt festen var forbi, og alle havde haft en hyggelig aften.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.