TEMA: FORDOMME
Der er en fordom om, at konvertitter er mere rabiate end fødte muslimer?
Hedija Jensen:
”Jeg mener ikke, det er rigtigt. Jeg tror bare, at hvis man ikke er født som muslim, og man ikke er vokset op med de forskellige traditioner og sprog, så suger man mere til sig af de forskellige indtryk, og man er nok lidt mere ivrigt efter at gøre tingene rigtigt. Jeg synes nogle gange, at det er svært at finde ud af, hvem man skal tro på, når man skal lære noget nyt, men så handler det om, at undersøge hvilken baggrund den lærde har og derefter danne sig et indtryk af, om han er troværdig.”
Mariam Mikkelsen: ”Jeg har måske hørt, at nogen har sagt noget i den retning, men jeg gider ikke tage mig af, hvad folk går og siger om mig, så jeg lytter bare ikke. Jeg tror, at folk tænker det om os fordi, at folk der er født muslimer, ofte bare er traditionelle muslimer og konvertitter ofte betragter islam mere som en religion end bare en tradition. Og så er folk i Danmark bare ikke vant til, når folk går meget op i religion.”
Konverterer danske kvinder kun, fordi de gifter sig med en muslimsk mand, og bliver de tvunget til at tage tørklæde på?
Mariam:
”Sådan er det altså ikke. Jeg har godt nok været gift med en arabisk muslim, men jeg havde faktisk konverteret inden jeg mødte ham. Jeg insisterede på at have tørklæde på, selvom han ikke ville have, at jeg skulle gå med det.”
Hedija: Jeg er enig med Mariam. Jeg har også været gift med en araber, men jeg konverterede ikke, da vi var gift, men først efter vi var blevet skilt. Jeg er lidt træt af den generalisering, fordi jeg føler, at det virker som om, vi ikke har en egen vilje til at bestemme, hvad vi skal tro på. Men jeg har ofte oplevet, at folk tror, at det er på grund af en mand, at jeg fandt islam.”
Tænker du over disse fordomme og generaliseringer?
Mariam:
”Jeg tænker ikke så meget på fordomme, og jeg synes, det handler meget om, hvordan man tager imod dem, hvis man møder nogle. Hvis man prøver at lave lidt sjov med det, og være glad og smilende, så bliver det lettere.”
Hedija: "Der er nogle, der håber på at provokere, men så handler det om ikke at give dem den glæde. De er kun ude på at få sat noget i gang.”
Mariam: ”Vi kender nogle der har taget det til sig, men vi prøver at holde det ude, man får kun hovedpine af alt den negativitet.”
Hvilke fordomme har du ellers hørt?
Mariam:
Vi prøver begge så vidt muligt ikke at høre på dem.
Har du fordomme/eller har hørt fordomme om andre grupper?
Hedija:
"Palæstinenserne lader deres børn være ude i om aftenen."
Mariam: "Kristne omskriver deres religion, som det passer dem. Og hvordan kan man leve efter en bog, som er blevet skrevet af et menneske? Kristne er nødt til at søge viden, og gå tilbage til kilden, vores religioner stammer jo det samme sted fra."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.