Det er ikke altid sjovt at være elev på Tovshøjskolen, som skal leve med den udfordring at have mange elever med sprogstøttebehov og samtidig befinde sig i landets fattigste sogn. Børnenes "mentale rygsæk" er tyndere, siger skoleleder Jesper Lund Madsen som en af forklaringerne på, at skolen ligger i bunden i statens målinger af de danske skoler.
Karaktererne er steget siden de seneste målinger, så skolelederen håber, at skolen har rykket sig lidt væk fra bunden.
I en måling udført af Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen dumper Tovshøjskolen som den eneste i alle testens tre målinger. Det gælder afgangskarakterer, overgang til ungdomsuddannelser og socio-økonomisk reference.
Vil kommunen styrke skolen?
Kritikken falder også tilbage på Aarhus Kommune, som ikke helt formår at give Tovshøjskolen de ressourcer, som skal til. En række spændende projekter tilfører skolen energi, men alligevel fravælges skolen af mange lokale forældre, så skolen kun har 300 elever. 
Byrådet har lovet at "styrke" skolen, men har endnu ikke åbenbaret hvordan.
Enhedslisten har flere gange foreslået en ny og tiltrækkende skole i Gellerup, men det er der hverken behov for eller råd til, mener resten af byrådet. Forældre i området efterlyser også en "fagligt stærk skole".
Skoleleder Jesper Lund Madsen siger til Stiften, at skolen i samarbejde med Aarhus Kommune intenst forsøger at vende skuden med en stribe projekter.
"Vi arbejder hele tiden med at blive en bedre skole," siger han.
Seneste: ranglisten trukket tilbage
Undervisningsministeriet er på det seneste blevet kritiseret for at hænge skoler ud, og det viser sig, at der er en række fejl i ranglisterne. Undervisningsminister Christine Antorini (S) har derfor bedt styrelsen trække rapporten tilbage:
"Den slags offentliggørelser gavner tydeligvis ikke udviklingen af vores skoler. I stedet er det vigtigt, at der gøres en særlig indsats for fagligt udfordrede skoler, og det vil vi arbejde med nye udviklingsmodeller for i forbindelse med regeringens udspil til et løft af folkeskolen senere på året," siger hun. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.