Sigrids Stue og dens fem kunstnere har bragt gode historier frem i Gellerup. Mange beboere har deltaget i kunstprojektet og har vist nye sider af området. Sigrids Stue producerede samtidskunst i Gellerup i samarbejde med Aarhus Kunstbygning.
Projektkoordinator Ann-Sofie Christensen mener, at kunsten har vist en anden side af Gellerup, fordi området gennem kunsten har vist dynamik og kontrast.
Skribentens indtryk
Gellerup.nu-skribenten har sammenfattet disse indtryk fra projektet:
Den første kunstner Sandra Johnston fra Irland fik lyden ind under huden ved at bo to måneder i Gellerup. Hun optog typiske lyde fra Gellerup og gav performance i, hvordan hun i løbet af en time oplevede Gellerup.
Senere kom den mexicanske LA- kunstner Mario Ybarra med sin femfinger-pædagogik og lavede ”The Drawing Room”, som de besøgende selv var med til at udsmykke. Kreativiteten blev udfordret.
Den tredje kunstner Daniel van der Noon var optaget af det spontane og naive.
Silvio kommer igen
Amitis Motevalli er iraner og bosat i LA i USA. Med sit projekt i Sigrids Stue skabte hun workshops for unge kvinder, hvor hun forsøgte at skabe nærhed og finde energi frem. Et af produkterne var T-shirts.
Silvio Zangarini fra Italien er den sidste kunstner i projektet. Udstillingen i Sigrids Stue viser, hvordan beboerne har set deres eget område gennem et kamera. Dette giver Gellerup et nyt ansigt.
Silvio kommer tilbage i december og håber, at han kan fortsætte projektet i en ny form. Han siger, at de mange besøg i Gellerup beboernes hjem har vist mangfoldighed. Det kan man se på familieportrætterne, som nu skal tages ned, fordi satellitprojektet er slut.
Fælles for kunstnerne
Høj kvalitet og entusiastiske kunstnere har givet energi til området, fordi det har været kunst i ansigtshøjde. Kunstnerne har snakket med deltagere, hvilket har haft indflydelse på deres måde at forme kunsten på.
Samtidskunst er netop, at kunst udtrykker, hvad der sker lige nu. Samspillet med Gellerups beboere har været omdrejningspunkt for kunsten i Gellerup. Projektet har haft kunstnere af høj kvalitet og har været gratis for beboerne.
Sigrids Stue flytter nu fra børnehaven på Gudrunsvej 78 og åbner med et nyt ansigt. Indtil videre er adressen Foreningernes Hus, Gudrunsvej 10A.
www.sigridsstue.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.