Kamani Kalamba og Donasien Kalala, to kristne mænd fra Congo, er interesseret i at lave en forening i Gellerup hvor den Congolesiske kultur kan deles.  De har udgangspunkt i integration: ”Vi skal også invitere danskere så kan se hvordan man gør i Congo,” siger Kamani Kalamba.
Kamani og Donasien henvendt sig til Gellerup Nu for at få budskabet ud om deres interesse for at starte en ny forening.  Foreningen skal lave arrangementer for eksempelvis børn, unge og kvinder fra både Danmark og Congo.  Her vil de kunne snakke om kultur, religion eller madlavning.  De vil også lave en bibel-gruppe, hvor deltagerne sammen kan læse bibelske tekster.
Kamani Kalamba fortæller: ”Der er mange problemer med at integrere mennesker fra Congo, og mange børn og unge kan blive kriminelle eller komme i problemer.  Vi vil gerne give børnene nogle gode aktiviteter, så de kan koncentrere sig om at få et godt liv.”
Inviterer præster og gospel-sangere
Foreningen vil eksempelvis også invitere præster og gospel-sangere fra Holland, Belgien, og England, og vil på den måde vise de danske borgere og præster, hvordan man prædiker og udøver kristendommen i Congo. ”Vi skal også invitere danske gospelsangere så de kan se hvordan man synger i Congo,” siger Kamani Kalamba.
De har også planer om at lave en samarbejde med Aarhus Universitet, hvor studerende fra Afrika-studier kan få syn for sagen og møde nogle mennesker fra Congo.
I første omgang skal foreningen finde et lokale og flere frivillige.  Er du interesseret i at høre mere, så kontakt Kamani Kalamba på kalakalamba@hotmail.com.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.