Aarhus Kommune har valgt en ekstern rådgiver til at projektere de store vejprojekter i Gellerup. Valget er faldet på dansk-hollandske Grontmij, Euopas tredjestørste rådgivende ingeniørfirma. 
Grontmij skriver selv i en pressemeddelelse, at opgaven er "ekstra spændende":
 
”Grontmij arbejder allerede med udviklingsprojekter i Vejle og i Odense, hvor opgaven er den samme som i Gellerup og Toveshøj: At tilpasse et bestående byområde til moderne krav. Denne opgave er ekstra spændende, fordi vi – ud over de rent tekniske – også skal sikre, at de lokale beboere får god information om det, der sker i byggefasen, og at de bliver inddraget i projektet, så de føler et ægte ejerskab til de ændringer, der er på vej i deres nærmiljø.
Udfordring med mange sprog
Det er en udfordring, ikke mindst fordi der bliver talt rigtigt mange forskellige sprog i området.
"Jeg er derfor meget stolt af, at Grontmij er blevet valgt til denne opgave. Og vi glæder os til at komme i gang med at skabe et lokalområde, hvor beboere, virksomheder og institutioner kan dele en tryg hverdag og spændende, rekreative arealer med resten af Aarhus”, siger Jørgen Thomsen, som er Grontmijs direktør for transportområdet. 
Vejene planlægges i øjeblikket, og de anlægges fra om cirka et år og frem til 2016-17.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.