Det er ikke nyt, at ”Ghetto” betegnelsen af Gellerup holder studerende og andre væk, men der er nogle som ikke er påvirket af rygter og fordomme.
Delfinen, studenternes blad ved Århus Universitet, har interviewet Camilla Nielsen om hvordan det i virkeligheden er at bo i Gelleruparken. Hun bor i en lejlighed på Janesvej.
”Da jeg flyttede ind, var de utrolige hjælpsomme her i opgangen. De kom ned og så, hvem der skulle flytte ind og hjalp med at bære mine ting op. Det var jeg positivt overrasket over. Jeg har også lige været syg, hvor de kom med noget mad til mig. Det har været rigtig hyggeligt,” siger hun.
Der er også mange andre gode grunde for studerende til at flytte til Gellerup. Huslejen er forholdsvis lav, omkring 2.000 kroner for et værelse på Hejredalskollegiet. Det tager også kun 20-30 minutter med en bus til Universitetet.
Hegnet hjælper
Efter, at et hegn blev rejst rundt om Hejredalskollegiet, er indbrud og øvrig kriminalitet på kollegiet faldet 80 procent.
Delfinen nævner også, at forsikringer i Gellerup koster det samme som i resten af Aarhus – hvad der nok kan overraske manges. En kommunikationschef for Forsikeringsselskabet Alka har udtalt, at ”risikoen for at få indbrud er større i 8000 C, end den er i Gellerup."
Gerne flere studerende
”Der er både positive og negative aspekter ved området, men sådan er det jo alle steder. Her får du din egen lejlighed, og det er billig.  Der findes desuden utrolige mange venlige mennesker herude.  Hvis vi bor flere studerende herude, så bliver det altså også bedre,” siger Camilla.
Helhedsplanen i Gellerup har studerende med i tankerne, idet der planlægges en ny ungdomscampus med plads til 1000 studerende. Det vil i sig selv skabe grundlag for cafeer og nye arbejdspladser.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.