Der er godt nyt for unge med rap-ambitioner i Gellerup; siden sommeren 2012 har Gellerup-Toveshøj nemlig haft sit eget rap-akademi med øvelokale og musikstudie i Tovshøjklubben. Det betyder at de unge ikke længere skal til Bispehaven for pleje deres interesse for rap og musik.
I sommer blev Rap-akademiet en del af Fritidscenter Gellerup-Toveshøj, Fritidscenter Viborgvej og Østjysk Bolig, og det betød at man kunne lave en afdeling af det populære akademi i Gellerup.  
I de nye lokaler i Tovshøjklubben underviser tre kendte rappere; Ham den lange, Daniel Bé og Jackob Vinjegaard, så der er professionel undervisning til de unge.
Pladsforøgelse giver mulighed for nye planer
Da Rap-akademiet nu har to afdelinger, har de mulighed for at realisere nogle af projektets fremtidsplaner.
Rasmus Brandt Lauridsen er leder og koordinator for Rap-akademiet i både Gellerup-Toveshøj og Bispehaven. Han fortæller, at akademiet i fremtiden også skal omfatte andre genrer inden for rytmisk musik. Derudover skal akademiet også undervise i andre kreative udtryksformer som dans, DJ’ing og multimedie.
”Rap-akademiet skulle gerne blive et sted, hvor unge kan mødes, danne fællesskaber og arbejde sammen på tværs af kreative interesser. Akademiet skal blive til et kreativt kraftcenter, der kan tiltrække flere unge inden for målgruppen,” siger han.
Godt for Gellerup
Det er ikke kun unge med interesse for rap, der kan glæde sig over det lokale rap akademi, men også hele Gellerup. Projektet er kontroversielt, men har en stor effekt i forhold til en gruppe unge, der kan være svære at få fat på.
”Rap er en kontroversiel udtryksform som til tider kan virke provokerende på folk med manglende kendskab til kulturen, men det er også et redskab til at forbedre situation for en gruppe utilpassede unge,” siger Rasmus Brandt Lauridsen.
Rasmus Brandt Lauridsen siger afsluttende, at ”Projektet har vist sig at være en succes, idet at mange af akademiets unge har udviklet sig i en positiv retning som følge af deres deltagelse.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.