Ris a la mande, andesteg, rødkål og julegodter, danskerne elsker deres julemad. Nu kan børn fra andre lande opleve, hvordan dansk jul fejres, hvad man spiser og foretager sig. Lørdag d. 8. december afholder  den boligsociale indsats i Viby Syd og 4H i samarbejde etnisk madskole på Søndervangskolen. Arrangementet er for alle børn, der er nysgerrige omkring, hvordan der holdes jul i Danmark.

Etnisk madskole
Det er ikke første gang, at den boligsociale indsats i Viby Syd og 4H indgår i et samarbejde omkring etnisk madskole.

I foråret kørte et vellykket længere forløb i Lejlighedsprojektet, og under sommerferie-aktiviteterne var der også et forløb på Søndervangskolen, hvor rigtigt mange børn deltog. I den forbindelse spurgte flere muslimske familier ind til det der med, ”hvad er det med danskerne og deres julemad?”, og ikke mindst: hvordan laver man det?

Juleand og konfekt
På den baggrund er der nu lavet et endagsarrangement lørdag d. 8. december 2012 fra kl. 10.00-15.00 i hjemkundskabslokalet på Søndervangskolen.

Her kan interesserede børn hjælpe med at stege juleand, flette julehjerter, lave konfekt og synge sange. Der vil også blive talt om juletraditioner, og mon ikke der også bliver læst et rigtigt juleeventyr.

”Det er ikke for at belære børnene om den danske jul, det drejer sig mere om at hygge med dem og give dem et indblik i hvad dansk jul er, hvad spiser vi, hvad laver vi,” siger Cille Mortensen fra 4H og tilføjer, at  ”børnene skal være aktive og bliver involveret i at lave maden og pynten.”

Familien kan også komme med
Der er plads til ca. 20 børn til arrangementet, som er for aldersgruppen 7-12år, og tilmelding foregår efter først-til-mølle princippet. Dagens højdepunkt kommer kl. 14.00 hvor interesserede forældre og søskende kan slutte sig til julehyggen, og sætte tænderne i lækkert julemad, og godter til den søde tand.

Tilmelding til arrangementet skal ske inden d. 3. december 2012 til enten karina@boaarhusomegn.dk eller på telefon 24471607, eller alternativt ved at skrive til jyb@lmo.dk. Arrangementet er gratis.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.