Foreningernes Hus er fuldt af mennesker, der er til årsmøde i Samvirket for Gellerup og Toveshøj, og på 1. sal tager den 41-årige Tanja Nellemann Poulsen imod til en snak om hendes fortælleprojekt. Det går ud på, at mennesker har skullet besvare 10 spørgsmål om deres liv i Gellerup – hvorefter andre har fortalt det til kameraet på 1. sal.
Koordinator for Sigrids Stue, Ann-Sofie Christensen, vimser rundt i lokalerne og får ros af Tanja. ”Hun er så god til at favne alle,” lyder de anerkendende ord. Ann-Sofie kontaktede selv Tanja om projektet.
Humor som redskab
Humor er en væsentlig del af projektet MIXING stories. Blandt andet blev en 67-årig dansk mand med fuldskæg sat til at fortælle om, at ”tørklædet er en meget vigtig del af min hverdag,” mens en 11-årig dansk pige skulle fortælle som en 60-årig kvinde, at ”det inspirerer mig meget, når jeg hører om eller taler med kloge kvinder.”
Tanja ønsker at bruge humor for at udtrykke, at det er den enkelte historie, der er interessant – lidt som da et af 1960´ernes største musikikoner, John Lennon, sad med en sæk over hovedet med sin japanske kone og snakkede om fred.
I løbet af foråret skal projektet vises på Sigrids Stue, og Tanja håber at kunne bruge det andetsteds derefter.
Her er de 10 spørgsmål:
1.    Hvor kommer du fra og hvor bor du?
2.    Hvad karakteriserer dig?
3.    Hvad drømmer du om?
4.    Hvilke dufte kan du godt lide og hvad minder det dig om?
5.    Har du et godt minde til det sted hvor vi står?
6.    Hvordan kommer du rundt i din dagligdag?
7.    Hvad er det første du gør om morgenen?
8.    Hvad kan du godt lide ved dig selv?
9.    Hvad kan du godt lide ved din nabo?
10.    Hvad ønsker du for Gellerup?
Læs mere om Tanja Nellemann Poulsens aktiviteter som kunstner på www.historyonhistory.dk 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.