Når Toveshøjs beboere mødes på tirsdag den 19. februar til ekstraordinær generalforsamling, skal de stemme om videoovervågning i Toveshøj. De vil få en anbefaling af en enig afdelingsbestyrelse, og formand Anett Sällsäter Christiansen har et ekstra argument:
Bazar Vest har fået bedre overvågning, og hvis Toveshøj vedtager overvågningen, vil der være gode muligheder for en "helhedsløsning" til at opklare kriminalitet. Hun forestiller sig, at hvis der sker en forbrydelse ved basaren, kan gerningsmændene let slippe ind i området mellem basaren og Toveshøj.
"Jeg har kontaktet Bazar Vest omkring et samarbejde," siger afdelingsformanden. Hun går ind for, at hvis beboerne i øvrigt siger ja på tirsdag, skal nogle af videokameraerne pege fra Toveshøj og over mod basaren.

"Så kan der gribes ind meget tidligere, så at ‘rollemodellerne’ ikke har frit spillerum," siger hun.
Det vigtigste i forslaget om videoovervågning er dog at øge trygheden og at få bugt med Toveshøjs hærværk, som er blusset meget op det seneste år. Sidste år kostede hærværket 1,3 mio. kr. Derfor foreslår afdelingsbestyrelsen, at der installeres videokameraer ved opgange, blokke og containergårde.
Gellerupparken senere
I afdeling 4 Gellerupparken skal beboerne også tage stilling til videoovervågning. Det bliver sandsynligvis i marts.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.