Toveshøj indfører videovervågning centrale steder, og der er klar opbakning fra beboerne. De vil ikke finde sig i, at millioner af deres husleje-kroner går til at betale for andres hærværk og indbrud.
På et ekstraordinært afdelingsmøde i aftes var der 58 stemmer for, fire imod, mens to afgav en blank stemme. Mere markant kunne opbakningen til bestyrelsens forslag næsten ikke være. Beboerne er godt trætte af de personer, der begår hærværket, og de vil have det stoppet. 
Det, som de fremmødte har sagt ja til, er et principielt ja. På forårets ordinære afdelingsmøde skal der stemmes om detaljerne og økonomien. Afdelingsformand Anett S. Christiansen gjorde opmærksom på, at overvågning ikke alene øger trygheden – beboernes egne indboforsikringer vil måske blive billigere, når antallet af indbrud falder.
Det kan betale sig
Det bliver naturligvis ikke gratis at indføre overvågning, men i forhold til det hærværk, der er i disse år, kan det nok godt betale sig.
Brabrand Boligforenings inspektør Peter Sørensen kom med nogle aktuelle og alarmerende tal om hærværk i afdelingen. I 2012 kostede det 1,2 mio af beboernes huslejekroner at udbedre hærværket, men alene på de halvanden måned, der er gået i år, har hærværket kostet næsten 284.000 kr. Hvis det tal ganges op, svarer det til årlige udgifter på 2,2 mio. kr. – et overraskende højt tal.
Lokalpolitiets leder Jens Espensen kunne også berette om markant flere anmeldte hærværkstilfælde på den korte tid, der er gået af 2013. Her er anmeldt 17 tilfælde af hærværk – sidste år på samme tid var tallet 3.
Video slettes efter 30 dage
Blandt de beboere, der tog ordet under debatten, var der ingen modstand mod selve principbeslutningen at indføre overvågning. Der var opklarende spørgsmål om, hvem der må have lov at gennemse videobånd og i hvilke tilfælde. Her gjorde Peter Sørensen og Jens Espensen klart, at alt videomateriale slettes efter 30 dage og bliver kun set igennnem, hvis der anmeldes kriminelle forhold. Bagatel-ting giver ikke anledning til se bånd igennnen.
Ansatte i boligforeningen og politiet, der har lovlig adgang til at se bånd igennem i sådanne tilfælde, har tavshedspligt og kan drages til ansvar, hvis der alligevel "lures".

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.