Senay Arikan Tanis er uddannet fra Aarhus Universitet i filosofi og statskundskab og er nu projektleder i Fritidscentret Toveshøj og Gellerup. Det er hende, som har iværksat Get2job med stor succes.
Unge i Gellerup og Toveshøj har taget Get2Job godt til sig. Udover gode lommepenge, så giver det mere selvtillid og en større tro på egne evner. Det er det første skridt til at skaffe sig noget arbejdserfaring og ikke mindst få indblik i, hvad et rigtig arbejde går ud på.
Get2Job har derfor været med til at give unge i Gellerup en rygrad, da vi på lidt over et år har givet råd og vejledning til unge om, hvad det reelt set handler om at have et fritidsjob. Mange unge i vores lokalområde har ikke netværket eller kendskab til metoder, der virker til at komme i arbejde efter skoletid.
Busbørn har heller ikke et netværk omkring deres skoler, og det giver derfor også mening at hjælpe disse med at få sig et netværk – der, hvor de går skole.
Mange unge har også troet, at tilbuddet var uden forpligtelser og krav. Men sådan er det ikke. De unge bliver fra dag et gjort opmærksom på spilleregler som f.eks. mødestabilitet og at melde korrekt sygemelding.
Get2Job mærker, at holdninger som ”Det er andres skyld, at det ikke fungerer” er forsvundet, og at de unge konkurrerer mod hinanden om et fritidsjob. De både tænker og handler hurtigt – og det skaber succes.
I dag har vi hjulpet ca. 53 unge i fritidsjob, og nogle af dem har også prøvet at stoppe samarbejdet med en virksomhed, fordi det bare ikke har virket. Her er det også en succes,  at de unge kommer tilbage til Get2Job. Og se! Det er en forandring og succes alene, at de kommer ind i kampen igen!
Se også samtale i IndvandrerTV med Senay Arikan Tanis

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.