Rundt omkring i Tousgårdsladen er der mange fine tegninger. Der findes i køkkenet og i gangen i Laden, som kan guide én rundt uanset hvilket sprog, man forstår og taler. Tousgårdsladen har sit eget sprog. Det viser sig, at Ane Marie Hindhede, som er husmand i Tousgårdsladen, forsøger sig frem med at at skabe et universelt sprog. Så uanset om man kun taler kun dansk, tyrkisk eller noget helt tredje, så kan man finde rundt i Laden på ligefod med alle andre.
Et universelt sprog
Ane Marie sætter ikoner af f.eks. kaffekopper, tallerkener, sovseskåle og stålskåle op på skabslågerne. Så kan man bedre finde rundt i skabene, og alle kan være med, fordi det bliver lettere at orientere sig.
Ane Marie, som tegner de små billeder, siger:
”Jeg er meget interesseret i visuel kommunikation. Så jeg er i gang med at tegne en masse ting, så folk fra området føler, at de er velkommen, uanset om de taler et sprog eller flere sprog. Billeder er nemlig et universelt sprog.”
Selv i gangen hænger der et billede med ikoner, som illustrerer retningen af, hvor de forskellige lokaler er henne i Laden.
Ane Marie vil på sigt gerne have flere tegninger og ikoner til at hænge rundt i Tousgårdsladen, så alle kan finde rundt.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.