Henning Winther brugte sin fredag formiddag på at orientere medarbejderne i ungdomsskolen om, at han efter fire lærerige år forlader det kommunale – og vender tilbage til det boligsociale felt.
2. april starter han som leder af det kommende og inden længe stærkt udvidede boligsociale arbejde i Gellerup.
Som det allerførste skal han sammen med boligafdelingerne og andre færdiggøre den store ansøgning til den boligsociale helhedsplan. Han er selv en del af planen, men resten skal vente på, at hvert enkelt projekt beskrives – og derefter godkendes i Landsbyggefonden.
Opmærksom på medarbejderne
Der er allerede boligsociale medarbejdere under den nuværende plan, og med den nye plan kommer flere til. Om sin egen rolle som leder siger Henning Winther:
"Jeg ved, at medarbejderne ønsker mere opmærksomhed, og det vil jeg give dem. Vi skal ikke alene lave et godt team sammen, vi skal også hen, hvor medarbejderne kan se sig selv i en rolle, hvor de yder bedst muligt."
"Jeg har selv baggrund i det boligsociale arbejde (projektleder på Rap-skolerne, red.), og det har jeg befundet mig godt med. Jeg får nogle andre muligheder end i det kommunale system. Man kan lidt i sjov sige, at jeg har fået en 40 mio. kroners legeplads. Vi kan med den boligsociale helhedsplan gøre en klar forskel, og vi kan gøre det bedst i samarbejde med det kommunale arbejde og med de frivillige foreninger," siger Henning Winther.
Udvikling af arbejdet
Han ser udvikling som sin kernekompetence, og allerede da den boligsociale helhedsplan spirede for et par år siden, begyndte han at gøre sig tanker om, hvordan arbejdet kan udvikles og nytte.
Som afgående ungdomsskoleleder har han i øjeblikket gang i et udviklingsarbejde sammen med erhvervsskolerne, hvor tanken er at drage Gellerups unge ind i den fysiske helhedsplan. Eksempelvis ved sociale kontrakter, så entreprenører og andre forpligter sig til at ansætte nogle af områdets unge.
"Det er vigtigt at bringe folk sammen, det er en af mine erfaringer som projektleder. Når det lykkes, kan vi også se frem mod en situation om fire år, hvor helhedsplanen ikke er her mere, men hvor aktiviteterne alligevel kan fortsætte."
Henning Winther vil også arbejde for stor synlighed af det boligsociale arbejde, og det bliver en væsentlig del af hans arbejde at tage ud og fortælle om det arbejde, som de boligsociale medarbejdere udfører.
Marts måned går med afvikling af jobbet i ungdomsskolen – og ja, så også med lederuddannelsen, som han er ved at gøre færdig oven i alt det andet. 2. april er han på pinden – et eller andet sted i Gellerup.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.