16. marts er alle fra Gellerup inviteret til en fortælle-eftermiddag fra kl. 13-18 i Foreningernes Hus. Det er den lørdag, hvor du kan komme og fortælle om dit liv i Gellerup, og som du kender det i dag. De unikke historier, som er i Gellerup, skal skrives ned eller optages til kommende generationer, og det skal være inden Helhedsplanen gennemføres. Der spås nemlig, at området ikke vil kunne genkendes om 10 år.
Fokus på tyrkiske gæstearbejdere
For de kommende generationer vil de historier kunne give en indsigt i de spændende eller triste begivenheder, som deres forældre, bedsteforældre og endda oldeforældre har oplevet.
Denne erindringssamling kan indeholde beretninger om udfordringer ved at flytte fra et sted til et andet, eller om hvor anderledes sprog, traditioner og kultur er i forhold til dér, hvor man kommer fra.
Fortællehjørner og skuespil
Arrangørerne af denne spændende eftermiddag er Sigrids Stue, ’Med Unge Øjne’ fra Tousgaardsladen, Aarslev-Brabrand Lokalhistoriske Arkiv, Film Projekt Gellerup, Opgang2 og ’Fortællinger fra Gellerup/Toveshøj’ fra Den Gamle By.
Programmet for fortælle-dagen er:
13.00: Fortælledagen åbner
13.30: Tyrkisk folkemusik v/ Orhan Özgür Turan
15:00: Jafra-danserne
16:00: Mød Kaosmonauten Cüneyet Pala ved sin fortællebrønd.
17:00: Kvinder på flugt v/ lokalkunstner Elina Cullen
Der vil også en et ‘Børnehjørne’, hvor Aysha, Raida og Marie er parat til at tage imod børnene. Til børnene, der tegner og fortæller en historie om deres hverdag, vil der også være lidt slik. Ud over det vil der serveres te, kaffe, saft og kage. Dagen vil desuden blive filmet og dokumenteret af Film Projekt Gellerup, som vil være til stede hele dagen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.