Børnetegninger, Picasso eller AGF mod Nordsjælland, kultur kan være mange ting. Spørger du ti forskellige mennesker, hvad de opfatter som kultur, får du ti forskellige svar. Den opmærksomme læser af såvel Nyhedsbrevet som portalen vibysyd.dk vil flere gange være stødt på navnet Kulturrådet. Men hvad er det for noget? – og hvad laver man der?
Her i Viby Syd tolker vi kultur bredt, det gør Kulturrådet også. Rådet kunne måske lige så godt hedde Trivselsgruppen, for det er trivsel, det drejer sig om. Fællesnævneren for Kulturrådet er, at man har lyst til være aktiv i sit boligområde og åbne op for nye måder at være sammen på beboere imellem.

Et element i Helhedsplanen
Kulturrådet er et element i den boligsociale helhedsplan, hvor det beskrives, at ”der skal etableres et fælles Kulturråd, der kan sætte gang i kulturelle aktiviteter i området…”. Visionen omkring et Kulturråd var en sammensat gruppe af beboere høj som lav, ung som gammel, dansk som nydansk, – alle forenet i det formål at gøre Viby Syd til et sjovt og interessant sted at bo. Intentionerne var gode, men det har vist sig svært i praksis at nedsætte et udvalg af beboere, der har ressourcer til at være selvkørende.
Mange arrangementer
Ikke desto mindre er Kulturrådet i Viby Syd i fuld sving.
Penge til gennemførelse af aktiviteter under Kulturrådet er sikret indtil 2014 igennem den boligsociale helhedsplan. Kulturrådet er pt. sammensat af en skønsom blanding af beboere og professionelle parter under Helhedsplanen. Det er på den baggrund lykkedes at gennemføre en del aktiviteter i Viby Syd i 2012. F.eks. udspringer vidt forskellige arrangementer såsom Fastelavn, indkøbstur til Tyskland, Byfest Viby Syd og Eid-festen fra Kulturrådet.
Kulturrådet kan også yde bistand med igangsætning og finansiel støtte til projekter. F.eks. er projekt Sang for børn og forældre i Viby Syd støttet af Kulturrådet i samarbejde med Sundhedshus Syd, mødregrupperne og Århus Musikskole. Forudsætning for økonomisk støtte fra Kulturrådet er, at et arrangement er bredt funderet og involverer beboere i lokalområdet.
Deltag i Kulturrådet
Alle fra lokalområdet kan være med i Kulturrådet, hvor man selv kan bestemme omfanget af sit engagement og være medbestemmende omkring hvilke arrangementer og aktiviteter, der skal være i Viby Syd.
Har du en god idé til et arrangement, eller har du lyst til at give en hjælpende hånd ved allerede eksisterende arrangementer?

Kontakt Kulturrådet på lejligheden@boaarhusomegn eller tlf. 88306945

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.