I fredags blev arrangementet ”Gellerup 2013 – en byggerodsoase” afholdt i Den gamle Gellerupscene. Udover uddeling af Ildsjæleprisen, fantastisk dans af Jafra-danserne, film, modeshow og en lille overraskelse med sang fra Hind Faris fra X-Factor, var komikeren Omar Marzouk på scenen for at snakke om frygt og integration fra sit show ”Bange for sjov”. Arrangementet skulle sætte fokus på helhedsplanen.
Bange for de hvide kristne
Omar Marzouks turné handler om frygt, og hvordan frygten dominerer menneskers liv. I fredags var ’frygt’ emnet, som han diskuterede på en sjov og klog måde, og det gav stof til eftertanke. Han inddrog Osama Bin Laden og lavede sjov med, at da Osama blev skudt, så var der ingen, der var bange for muslimerne mere.
”Men da nordmanden Anders Breivik terroriserede Norge og resten af verden, blev man lige pludselig bange for de hvide kristne!”
Omar Marzouk var dygtig til at diskutere frygt på en humoristisk måde, og han fik salen til at grine højlydt mange gange.
"Fornuftige" danskere
Aftenens komiker fik også drillet danskerne, og hvordan mange af dem er ’fornufttyper’. En fornufttype er en person, som følger reglerne og vil gerne have, at andre også også følger reglerne. Med fokus på integration, og hvordan han selv blev integreret, lavede han sjov med nogle udtryk, som nogle ’fornuftsdanskere’ ofte bruger.
En typisk kommentar fra en fornufttype er: ”Der er ikke noget, der hedder dårlig vejr. Der er kun noget, der hedder dårlig påklædning,” siger Omar Marzouk, mens publikum griner højt. Det er vist en kommentar, mange har hørt før.
Jeg er blevet for integreret
Omar Marzouk tog også fat i emnet ’integration’. Han beskrev sin udvikling med at blive integreret i det danske samfund fra den satiriske vinkel.
”Jeg er blevet for integreret,” sagde komikeren. ”Nogle arabere bruger ordet ’integration’ som et skældsord i dag.”
Med det sagt, tog han udgangspunkt i, hvordan han opførte sig som integreret, og hvordan hans udenlandske venner reagerede på det. Nogle af dem siger ”Du er integreret – du har forladt os!”

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.