Gellerup-skuespilleren Said Mohamed er igen på banen – og denne gang rykker han og resten af Opgang2 Turnéteatret ind på Århus Teater. På fredag den 15. marts har ungdoms- og voksenforestilling URO urpremiere på Aarhus Teaters Studio.
Samarbejdet mellem de to vidt forskellige teatre begyndte med kulturfestivalen JALLA:5 i juni 2012 og vil også tælle den kommende JALLA:7 festival i juni 2013.
Alvor, humor og livemusik
URO cirkler om det sprængfarlige krydsfelt, der opstår når voksne og unge mødes i situationer, hvor der er noget på spil. Som når Allan pludselig beslutter sig for at blive Ali, når den lille ghettodreng Omar hellere vil være stor gangster end have et ”rigtigt” arbejde, og når kommunikationen mellem skole og hjem render på både en sprog- og burka-barrierer.

URO handler om respekt, polarisering, generationskløfter og venne- og fjendebilleder, hedder det i pressemeddelelsen fra Opgang2.
Nyt publikum, tak!
Forestillingens instruktør er Pia Marcussen vil gerne have nye teatergængere i tale:
”Der er rigtig mange grupper i det danske samfund, der har et anstrengt forhold til teater. Unge som ældre, hvide som brune. De føler, at det er uvedkommende, fordi de ikke kan spejle sig i det der foregår på scenen. Teater skal også handle om os, dig og mig, helt almindelige menneskers kampe om at blive set, hørt og elsket. Det er både sjovt, tragisk og tæt på.” 
Mick Gordon, Aarhus Teaters nye direktør, er glad for at samarbejde med turnéteatret:
"Opgang 2 skaber debat, dialog og relationer mellem unge og publikum i Danmark. Deres arbejde krydser grænser og bygger broer ved at samle multi-etniske grupper og lade dem fortælle deres historier. Teatret kan berøre os følelsesmæssigt, det kan oplyse os. Og nogle gange kan det flytte vores holdninger. Det teater, der skabes af Opgang 2 gør alt det – deres forestillinger er gribende og vigtige."
Ud over Said Mohamed ses Tine Grauengaard og Rasmus Reiersen på scenen sammen med musikeren, dj’en og rapperen Thøger Dixgaard, der optræder live. Forestillingens soundtrack er skabt af Thøger, der til hverdag er medlem af det albumaktuelle band Flødeklinikken.
Læs mere om URO
Fakta
Spilleperiode
Urpremiere 15. marts klokken 19.30
Lørdag den 16. marts, klokken 19.30
Torsdag den 21. marts, klokken 19.30
Fredag den 22. marts, klokken 19.30
Lørdag den 23. marts, klokken 16.00

Billetbestilling
Aarhus Teaters Billetkontor, tlf. 7021 3021 (man-fre kl. 14-18, lør kl. 12-15.30), ved personligt fremmøde i Teatergaden eller online

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.