De såkaldte tryghedsvandringer er på vej til Gellerup. De skal være med til at udpege og forbedre utrygge områder.
Tryghedsvandringer er et nyere fænomen, som har vundet indpas i flere udsatte boligområder i Danmark. Det drejer sig om at samle forskellige parter som beboere, boligforening, politikere og politi, som i fællesskab skal gå en fastlagt rute i området. Formået er at udpege utrygge steder i området.
”Man går rundt i nogle grupper og kigger på nogle områder, og snakker om hvordan man kan skabe noget mere tryghed,” fortæller formanden for Gellerupparken, Helle Hansen.
Det er ikke første gang, at der er tryghedsvandring i Gellerup. Gellerupparken var med i en større undersøgelse af CBU (Center for Boligsocial Udvikling), omkring effekten af tryghedsvandringer.
Men hvem har ansvaret?
Resultaterne viser, at beboerne overordnet set er tilfredse med at være med i vandringerne. Når det kommer til selve løsningen af de udpegede problemer, er sagen en anden. Her viser det sig ofte, at budgetter og spørgsmål om ansvar spænder ben for udbedringen af de udpegede problemer. En udfordring, som formanden for Gellerupparken nikker genkendende til.
”Nogle ting kan være kommunens opgave, og andre er boligforeningens opgave, og så har det selvfølgelig noget at gøre med budgetter,” siger Helle Hansen.
Under alle omstændigheder kan tryghedsvandringerne være med til at gøre opmærksom på de eventuelle utrygge elementer i Gellerupparken, som der bør gøres noget ved – og frem for alt i samarbejde med beboerne.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.