De næste fire tirsdage vil der være kvindelatter, glædesudbrud og enkelte styrt på cykel i Nordgårdhallen. Her er nemlig cykelkursus for kvinder, og alle er velkomne.
Tirsdag dukker ca. 10 kvinder, med lidt forsinkelse, op i Nordgårdhallen for at starte på cykelkursus. Nogle har prøvet det før som børn, en enkelt har lært det i forbindelse med Kvindehuset, men ellers er alle andre begyndere, som aldrig har prøvet at cykle før.
Derfor er der også store forventninger og en lille smule frygt for, hvad dette her cykelkursus er for noget. Morten Starup, som er i gang med sin uddannelse som kaospilot – en uddannelse, som handler om lederskab – er initiativtageren til projektet.Det kører i samarbejdet med Sundhedshuset, som også har hjulpet med at finansiere cykler og cykelhjelme til nybegynderne. Lone Hedelund fra Bydelsmødrene har sørget for, at hendes kursister er mødt op på dagen for at begynde undervisningen.
Rolig start på undervisningen
Man begynder med at introducere sig for hinanden. Kursisterne har ikke mange forudsætninger, men dog tro på, at de nok skal lære det. De fleste vil nemlig gerne ud at cykle med deres børn, som allerede cykler meget, en anden har en drøm om at cykle til Aabyhøj og handle, mens andre gerne vil kunne cykle rundt om Brabrandsøen og på den måde komme ud og røre sig lidt.
Efter en hurtig gennemgang af cyklens basale funktioner går de første øvelser i gang. Først lidt gåtur på stregerne uden cykel for at lære at holde balancen. Først med øjnene på stregerne, derefter med øjnene på et fast punkt i hallen.
Derefter skal kvinderne gå en tur med cyklen for at føle dens vægt. Det går også fint indtil en af dem hopper på cyklen, hvor hun ikke helt kan kontrollere den og ender i en ribbe.
Fod på det?
Derefter kommer det mest problematiske: at have en fod på pedalen, mens de sætter af med den anden fod. Der er ikke god balance i kvinderne, som falder ind i hinanden og ofte ligger i en stor bunke, eller har cykler, der støder ind i hinanden. Selvom kvinderne vælter og har problemer med balancen, er der ingen, der giver op, men de prøver videre, mens de jubler bare de kommer en centimeter længere end sidst.
Eter ca. halvanden time er det slut, og de fleste lover at komme igen næste tirsdag kl. 10-12, mens andre er lidt mere betænkelige. Det er jo halvfarligt sådan at prøve noget nyt!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.