Videoovervågning er et flittigt debatteret emne i Gellerup-Toveshøj. Hvis nogen skulle sidde og tænke ”Årh, skal vi nu til det igen – hvorfor skal det hele gå op i overvågning, når vi er så mange, der gerne vil opføre os ordentligt!”, vil jeg sige:  Det, sagen drejer sig om, er at vi gerne vil have et trygt område, hvor folk kan tage på ferie eller på arbejde uden frygt.
Men ikke alle ønsker at opføre sig ordentligt.  Dette har blandt andet resulteret i millionudgifter på hærværkskontoen i både Gellerupparken og Toveshøj og i spild af menneskelige resurser.
Vi kan ikke som samfund stå og se passivt på dette. Vi må tage de nødvendige beslutninger.
For nylig sagde Toveshøj ja til videoovervågning, og senere i år skal Gellerupparken tage stilling til samme sag. Der er mange perspektiver i denne stillingtagen, som kan gå hånd i hånd med ovenstående.
Lad mig nævne den mindre kriminalitet, som sandsynligvis vil give mulighed for billigere forsikringer – og til slut en ting, som jeg tror, at folk glemmer: Hvis nogen tages i at begå kriminalitet, kan de bedre få hjælp til at blive revet ud af kriminaliteten.
Hurtig indsats
Et aktuelt projekt viser, at det kan betale sig at tage hurtig affære:
”Når først de unge mennesker indser, at  i faktisk er der for at hjælpe dem, går det godt,” udtaler Jens Espensen, leder af lokalpolitiet i Århus Vest, til Lokalavisen. Han hentyder her til et samarbejde, der siden 2010 har kørt mellem myndighederne og familierne og beretter desuden:”Fra den unge blev opdaget, til der faldt en endelig dom, kunne der let gå to år, og det er urimeligt for samfundet, men også for den unge – det kan man ikke forlange, at en 14-årig kan håndtere.”
Resultatet blev et såkaldt TUS-team, forkortelse for Tværgående Ungesamarbejde. Her samarbejder de instanser, som er nødvendige for den enkelte sag. Tre dage efter visiteringen til TUS kaldes man til samtale, og en forpligtende handleplan er klar efter en måned. 
Ud af 17 småkriminelle er kun de to blevet sigtet igen efter et halvt år.
Jeg håber, at videoovervågning betragtes som en hjælp til selvhjælp for området. Folk vil blive mere trygge, og unge kan få den nødvendige hjælp, når der er en sammenhængende indsats tilgængelig.
Et godt skridt i den rigtige retning vil derfor være at stemme ja til videoovervågning, når den kommer til afstemning. Det vil jeg opfordre beboerne til.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.