Afif Abdallah værdsætter de frivillige kræfter i foreningen ACFC. Uden dem fungerer klubben ikke. Foreningen har også en opgave i at åbne varmt op for gæster udefra. Afif har lært så mange op, at han nu kan flytte sit fokus.

Afif er en kendt mand i Gellerup. I sit job er han ansat af kommunen som en del af opsøgende team i den vestlige del af Aarhus. Derudover bruger han sin fritid som træner og formand for fodboldklubben ACFC. To roller han bruger meget af sin tid på.
I jobbet som opsøgende skaber Afif relation til mange unge. De skal føle sig trygge, og de ved, de altid kan opsøge ham, også når han ikke lige er at finde i Klubben på Dortesvej. I ACFC har det handlet meget om at integrere de unge, flytte dem væk fra gaden og ind i en forening, hvor de skal føle, de er en del af noget.
Frivillige er bærende kræfter
Afif startede i 1994 fodboldforeningen ACFC, fordi han så nogle drenge, der havde interessen for fodbold. Han tilbød at træne dem, og det førte til, at de oprettede sig som en forening, som så kunne spille kampe i Dansk Boldspils Unions turneringer.
ACFC er blevet en succes og har nu 137 aktive medlemmer fordelt på 12 hold. Derudover har klubben et volleyhold.
I ACFC værdsætter Afif de frivillige i klubben, for de er de bærende kræfter til at holde gang i den. Derfor gør Afif meget ud af at gøre forældrene opmærksomme på, at ACFC har brug for dem.

”Vi har altid brug for flere frivillige. Og opgaverne deler vi ud efter, hvad folk kan og har mulighed for. De skal føle sig som en del af foreningen,” siger Afif Abdallah.
Misforståelser skal fjernes
Fodbolden åbner også op for at byde gæster ind til Gellerup. Blandt andet skaber det relationer, når de unge spiller kampe. Afif er meget glad for DBUs fair play regel, hvor spillerne skal give hånd inden og efter kamp, for så har de mulighed for at rose spillet og dermed lære hinanden bedre at kende.
Desuden gælder det også for forældrene, at de kan komme i kontakt med hinanden. Det har de god mulighed for på sidelinjen, hvor der altid er kaffe til at byde gæster velkommen med.
Det handler om at nedbryde de misforståelser, der kan være og vise dem den egentlige virkelighed.
Derfor gælder det også, at de aktiviteter, der holdes i Gellerup, altid er åbne for unge uden for området også. For eksempel sommerens fodboldskole eller Fed Ferie i vinterferien.

Et andet fokus
ACFC har både været nomineret til Den Kriminalpræventive Pris og Integrationsprisen. Noget som gør Afif stolt, for det giver alle i klubben en anerkendelse.
Afif har nu fået et andet fokus i fodboldforeningen. Han arbejder nu på at opdrage de unge, der er i ACFC, til at være rollemodeller for de yngre og til at overtage den rolle, han selv har og har haft.
Der ligger en stor opgave i, at foreningen fortsat tager hånd om både de unge og gæsterne udefra.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.