På en solbeskinnet eftermiddag møder vi en ildsjæl, 20-årige Raida El-Kaatib. Anledningen til at tale med Raida over en kop kaffe er, at hun er blevet ansat som projektmedarbejder på Den Gamle Bys projekt om indsamling af lokale livshistorier – og det falder hende naturligt.

I oktober 2012 fik hun kvartalets ildsjælepris for sit engagement i Jafra-danserne, og allerede dengang kunne gellerup.nu berette om, at både børn og forældre ofte lige vil fortælle hende ting – og at hun altid har været der for børn, når de har haft brug for hjælp. Og det er da også især børnene og de unge, at Raida skal arbejde med i projektet.

Netværk og viden
Raidas arbejde er meget alsidigt, hun skal danne netværk, skabe dialog, indsamle fortællinger, formidle projektet, lave workshops, og hun er da også netop blevet ansat, fordi dette er nogle af hendes stærkeste kompetencer. Dét og hendes store lokale viden.

Raida er et sympatisk menneske, og samtalen udvikler sig uformelt uden nogen dagsorden. Et all-over indtryk er, at man sidder sammen med en stærk, selvbevidst kvinde, som trods en ung alder er modnet gennem sit engagement.

Raida El-Kaatib tog sin studentereksamen sommeren 2012 og har siden i en periode læst på ingeniørhøjskolen. Målet er nu at blive socialrådgiver. Indtil da er hendes mål at indsamle så mange gode livshistorier som muligt.  

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.