I kølvandet på mandagens episode har AGF svømning valgt at afbryde al sin svømning i Gellerup badet. En beslutning der betyder, at også AGFs kvindesvømning må holde pause og i yderste konsekvens lukke. Det ærgrer både de deltagende kvinder og projektleder Anne Kofoed Nannerup.
Vi fangede hende til en snak om, hvordan det er gået med integrationsprojektet indtil nu, og hvad der skal ske fremover.
”I starten var der kun et ganske lille fremmøde, nu tre år efter har vi fyldte hold, op mod 100 kvinder. 40 piger og 60 kvinder. Vi svømmer én gang ugentligt, men havde egentlig tænkt os at udvide, så vi fik en dag mere om ugen,” siger Anne Nannerup. Hun understreger i øvrigt, at det er svømmeinstruktørernes ønske, at projektet genoptages hurtigst muligt.
Det er i øvrigt kun AGFs aktiviteter, der er stoppet. Alle andre aktiviteter fortsætter
Ind i dansk foreningsliv
Hvorfor er det godt for integrationen, at kvinderne svømmer?

”Det er forsøg på at blødgøre den barriere, der er imellem dansk foreningsliv og kulturen herude. At vise dem, at man f.eks. ikke skal betale hver gang, og hvordan det er at være en del af et hold, hvor man møder hver gang osv.”
Nogle af kvinderne uddannedes også til livreddere, hvilket gavner integration, da de på den måde bliver en aktiv del af det danske foreningsliv. I øvrigt foregår det på dansk. Der er ingen tolke, kun medlemmer der oversætter for hinanden, når det er nødvendigt.
”I starten mødte alle op med meget tøj med, nu bruger over 80 procent normal badedragt. Til at begynde med var det f.eks. også ”stort” for mange at klæde om i et åbent forum, så der er sket store fremskridt på den front. ”
Anne Nannerup fortæller at projektet udover svømning også har haft fokus på hygiejne og sundhed. Hun læser selv til sygeplejerske og har altså stor interesse i sundhedsfremmende aktiviteter.
Skab sikkerhed
Hvad skal der til, for at projektet genoptages?

"Godt spørgsmål. Politiet og kommunen må jo i samarbejde med AGF finde nogle metoder til at skabe sikkerhed for instruktørerne. Det er jo heller ikke, fordi man bliver overfaldet hver gang man er i Gellerup, og det skal jo ikke være sådan, at instruktørerne skal eskorteres ud til Gellerup, så gør man området værre end det er.
Vi har snakket om muligheden for, at der måske var nogle lokale ildsjæle, der har lyst til at  bidrage til trygheden. På den måde får vi også endnu flere ind over projektet,” siger Anne Nannerup.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.