En gruppe forældre ved skoler i Vestbyen vil ikke længere finde sig i, at deres børn mister undervisning. De opfordrer alle forældre og elever til at deltage i en aktion i dag tirsdag på Rådhuset i Århus.

Gruppen kalder sig ‘Forældre mod Lockouten’, og der er repræsentanter fra blandt andet Lykkeskolen. Kontaktperson fra gruppen, Anemone Samy Mynster fra Skjoldhøjskolen, fortæller, at der er lavet en løbeseddel, som fortæller om aktionen.

Tirsdag eftermiddag mellem 14 og 15 vil forældrene sammen med deres børn derfor gå ind på rådhuset og kræve undervisning til børnene.
Baggrunden for kravet er, at ifølge Grundlovens paragraf 76 har alle børn i den undervisningspligtige alder ret til undervisning.

”Som forældre er vi bekymrede på vores børns vegne. Stop med at ødelægge vores børns fremtid. Lige nu er børnenes faglige udvikling og hverdagsrutiner sat helt i stå. Derfor kræver vi som forældre, at Århus Byråd arbejder for at få lockouten stoppet nu og få gang i reelle forhandlinger mellem KL og lærerne,” skriver de i pressemeddelelsen.

Kravet kommer her i fjerde uge af konflikten. Tirsdag den 2. april blev landets skolelærere som bekendt lockoutet, og der forhandles stadig ikke.
Alle forældre er velkomne: ”Det er meget vigtigt, at du som forældre kommer og viser din støtte, hvis du også er bekymret for den nuværende lockout-situation,” er pressemeddelelsens afsluttende ord.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.