Solen stod højt på himlen, og ca. 15 mere eller mindre friske kvinder og en dreng var mødt op til den årlige rengøringsdag i Yggdrasil.

En gang om året skal der gøres hovedrent i beboerhuset Yggdrasil, og i lørdags var det tid igen. Der var repræsentanter for stort set alle de foreninger, der bruger huset, dog var der to, som ikke viste sig. De vil senere få en "røffel" af Helle Hansen. Ifølge brugerbetingelsen skal man nemlig deltage i den årlige rengøring under sloganet ”Noget for noget.” Det betyder, at hvis man bruger lokalerne, skal man også hjælpe med at gøre rent.

Mange foreninger var med
Der var dog kommet repræsentanter fra Café Perlen, Salaamkvinder, Aktiv Kvindeforening, Niche, systuen Perlen, repræsentanter fra afdelingsbestyrelsen, husmand Kim, og beboersekretæren Vibeke, som gjorde rent på sit eget kontor.

Der skulle blandt andet pudses vinduer, tages fodlister, tørre støv af, støvsuge og vaskes gulv og alle gik i gang med arbejdet med stor gåpåmod. De fleste var enige om, at det er mere motiverende at gøre rent, når man gør det sammen med andre end at gøre det derhjemme. ”Det er jo så hyggeligt at gøre rent sammen,” siger en deltager.

Som sædvanligt, når det drejer sig om madlavning, stod Nahed og Sawsan i køkkenet og diskede op med hjemmelavede falafler.
Vejret var så godt, at alle kunne sidde udenfor og spise og evaluere en lidt hård, men hyggelig dag, hvor alle kom hinanden ved og fik snakket på kryds og tværs.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.