Der var fuldt hus til årets sundheds-arrangement i Foreningernes Hus, som Somalisk Sundhedsforbund holdt.
Antallet af deltagere var næsten fordoblet i løbet af blot et år. De fremmødte var både kvinder og mænd, yngre som ældre. Dog med det tilfælles, at de alle var somaliere.
De var alle mødt op for at høre om sundhed og sygdomme samt forebyggende og sundhedsfremmende initiativer, de selv kan foretage. Der var blandt andet foredrag om kræft, vaginal blødning hos kvinder, kost mm – Foredragsholderne fortalte om sund livsstil og vejen til et sundt liv.

De deltagende havde endnu engang mulighed for at rådspørge en læge om deres sundhed. Her var begejstringen stor, og især de kvindelig læger var populære hos kvinderne.

Test dig selv

Test-dig-selv stande var endnu en ting, der blev tilbudt de fremmødte, som gjorde stor indtryk hos dem. Det foregik i pauserne, hvor sygeplejersker, bioanalytikere og andre fagfolk og studerende stod til rådighed ved en række stande og målte bl.a. blodtryk og blodsukker hos de fremmødte.
De borgere, som havde for højt blodtryk, blev anbefalet at opsøge egen læge for videre behandling.
Arrangørene fik mange flotte ord på vejen ved afslutningen af sundhedsdagen. De deltagende har været glade og tilfredse med både oplæggene, værdi-målingerne samt konsultationer. Flere udtalte, at mange har savnet sundhedsfaglige personale der kunne rådgive dem om deres sundhed på deres eget sprog.
En af de fremmødte, Hodan, siger om sundhedsdagen:
Deltager: havde for højt blodtryk
"Det har været dejligt og tilfredsstillende, at høre om sundhed og sygdom, og på ens eget sprog. Jeg var her sidste år, og er her igen i år. Da jeg fik målt mit blodtryk sidste år, var det for højt, og en af sygeplejerskerne anbefalede mig at opsøge min egen læge. Jeg fik ordineret blodtryksmedicin af min egen læge, som jeg dagen i dag tager regelmæssigt."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.