To kvinder, Rosita Ahmadian og Nadia Helmy Ahmed, som har stor tilknytning til Viby Syd  og Gellerup, har netop startet deres egen konsulentvirksomhed. Den hedder Insider Consulting og insider skal tages helt bogstavligt. De vil hælde til sloganet ”Fra outsider til insider,” og arbejde på at inkludere indvandrere i samfundet. Disse to kvinder vil nemlig rådgive om ting, som de selv har prøvet på egen krop – ting de har oplevet i mødet med de danske myndigheder, men som de har overvundet.

Rosita Ahmadian er projektarbejder hos sundhedscaféerne, som blandt andet holder til i Viby Syd, hun er formand for Viby Syd IF og næstformand i kommunens integrationsråd. Nadia Helmy Ahmed er kandidatstuderende på arabisk og islamstudier på Århus Universitet, og bor i Gellerup.

Deres nye firma ud på at rådgive andre, som har stået i samme situation som dem, hvor man gerne vil starte en forening, men ikke ved hvor man skal gå hen eller problemer med at opbygge et netværk, så man kan komme i job efter endt uddannelse. En af de ting, som de to kvinder har stort fokus på, er foreningskulturen i Danmark.

De fremhæver, at foreningskulturen er så vigtig en del af det at være dansk, at de er vigtigt at man lærer det allerede fra man er lille, så det er indgroet i en, når man bliver ældre. De vil også knytte forældrene til deres børns fritidsliv.

Det er ikke ligetil at starte en forening, og både Rosita og Nadia har selv prøvet at henvende sig til kommunen for at finde hjælp, men måtte gå forgæves, derfor føler de, at der er behov for deres firma.
Selvom Nadia Helmy Ahmed stadig er i gang med sin uddannelse i arabisk og islamstudier, føler hun sig i stand til at rådgive andre, fordi hun netop selv har været de samme ting igennem. Hun er da også selv aktiv i forskellige foreninger, heriblandt i Aarhus Boxing, hvor hun selv er ret hårdtslående.

Foredrag om islam
En af de ting, som kvinderne skriver på deres hjemmeside er, at de holder foredrag om islamiske familiestrukturer. Det kunne dreje sig om foredrag for arbejdspladser eller foreninger, som ønsker at vide mere om islam. Her vil de holde sig til fakta og ikke blande forskellige fortolkninger ind i foredragene og tager ikke stilling til, hvad der er rigtigt eller forkert. De er også villige til at diskutere med folk, hvis de er uenige.
De vil også holde disse foredrag for på den måde at nedbryde nogle af de fordomme der er om islam, blandt andet om kvinder i islam.
”Fordomme bygger på antagelser og ikke viden, og derfor er det vigtigt at formidle fakta, så folk på den måde kommer af med deres fordomme,” siger Rosita Ahmadian, som selv stammer fra Iran.

Så der er altså hjælp at hente fra disse energiske og iderige kvinder. De planlægger arrangementer i samarbejde med Kvindemuseet i forbindelse med Festugen og har afholdt et oplæg om idræt i udsatte området for Diakonhøjskolen i Århus. Men ellers er de friske på at komme i gang og give deres store viden videre.
Se mere på firmaets hjemmeside

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.