Flere end hver anden støtter kommunens og Brabrand Boligforenings renovering af Gellerup og Toveshøj, viser en undersøgelse, som Jyllands-Posten har fået lavet blandt borgere i Aarhus Kommune.
Avisen skriver, at 56 pct. af de adspurgte i undersøgelsen mener, at helhedsplanen til en samlet pris på mere end 7 mia. kr. er den rigtige løsning for Gellerup. 27 pct. svarer, at helhedsplanen ikke er den rigtige løsning, mens 17 pct. er i tvivl.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) er tilfreds med resultatet. Han siger til JP Århus:

"Det glæder mig, at aarhusianerne er enige i, at vi har en stor udfordring i at sikre, at Gellerup og Toveshøj bliver en integreret del af Aarhus, og at vi får åbnet området op, så det også bliver helt naturligt at færdes igennem området," siger han.
"Det er en stor opgave og en stor investering for boligforeningen og kommunen. Det er vigtigt at sikre, at vi også får de resultater, vi har brug for," understreger borgmesteren, som desuden håber, at helhedsplanen kan få en betydning for kriminaliteten i området.

Ifølge bestyrelsesformand Jesper Pedersen, Brabrand Boligforening, passer målingen med det indtryk, han har fået, når han har snakket med aarhusianere om projektet.

"Det er mit indtryk, at den almindelige borger i Aarhus mener, at man skal lave det fuldstændig om. Men for mig er det vigtigst, at de, som bor i området, er med på den. Og det er flertallet, selv om nogle er imod," siger Jesper Pedersen og hentyder til, at modstanderne af helhedsplanen har fyldt meget i debatten.

Læs hele artiklen i JP Århus

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.